Page 28 - medorledor12
P. 28
‫אוכל טבעוני‬ ‫ספרים‬
‫נפלא‬
‫מומלצי החודש‬
‫בני סיידא מביא‬
‫זהר נוי ‪www.readbooks.co.il‬‬
‫לכם אוכל טבעוני‬
‫בחזרה אל החיים‬
‫נפלא‪ ,‬אוכל אמיתי‪,‬‬
‫"לחישת הצללים" מאת יאן‪-‬פיליפ סֶנד ֶקר (מחבר "אמנות‬
‫ידידותי‪ ,‬טעים‬ ‫ההקשבה לפעימות הלב" ו"מיתרי הלב") הוא סיפור אהבה בלתי‪-‬‬
‫רגיל ולצדו מקרה פשע שחושף את קרביה של סין המודרנית‪,‬‬
‫ובלי התחכמויות‬ ‫על רקע הקפיטליזם החדש המתנגש בקומוניזם הוותיק‪ֶ .‬סנד ֶקר‬
‫מספר ברגישות על אנשים שהגיעו לצומת גורלי בחייהם‪ ,‬ומתאר‬
‫מיותרות‪ ,‬ללא תחליפים‪ ,‬ללא 'כמו' וללא 'כאילו'‪ .‬בספר‬ ‫רגשות אנושיים כאהבה ונדיבות‪ ,‬גם כשאלה מגיעים בצילן של‬
‫אכזריות ושל בגידה‪ .‬פול פרש אל בדידותו באי הנמצא מול‬
‫"אוכל טבעוני – טעים ומהיר" תוכלו למצוא מגוון עצום‬ ‫הונג קונג‪ .‬רק כאן הוא יכול לשמר את זיכרונותיו על בנו שמת‬
‫בגיל שמונה ולהגן עליהם מפני שאון העולם‪ .‬אפילו חיזוריה‬
‫ומפתה‪ :‬סלטים (סלט שלוש שעועיות עם אבוקדו ולימון‬ ‫של אישה יפה אינם מצליחים לנתקו מן החיים השקטים שהוא‬
‫מנהל‪ .‬היתקלות מקרית באישה אמריקנית שבנה נעדר בסין‬
‫כבוש)‪ ,‬מרקים (גספצ'ו מעגבניות שרי צלויות‪ ,‬קרם‬ ‫מעמתת אותו מחדש עם הייאוש שבדאגה לבן אהוב‪ ,‬ומערבת‬
‫אותו בניגוד לרצונו בחקירת המקרה‪ .‬כאשר חברו הקרוב‪ ,‬בלש‬
‫ארטישוק ירושלמי ותרד)‪ ,‬מאפים (שטרודל כרוב הונגרי‪,‬‬
‫המשטרה צ'אנג‪ ,‬פותח‬
‫מסאלה דוסה ממולא בירקות‪ ,‬פירושקי עם פטריות‪ ,‬פיצה‬ ‫מחדש את החקירה‬
‫שהוכרזה רשמית‬
‫מקמח מלא עם חצילים‪ ,‬פטריות ורוקט)‪ ,‬מנות עיקריות‪,‬‬ ‫כמפוענחת וסגורה‪,‬‬
‫פול נגרר בעל כורחו‬
‫תוספות של נודלס ופסטה‪ ,‬דגנים וקטניות (מקלובה אורז‬ ‫אל מאבק חסר‬
‫סיכוי מול הרשויות‬
‫וירקות‪ ,‬חמין שעועית ירוקה עם שקית אורז אדום ושקית‬ ‫בסין‪ .‬אולם דווקא‬
‫העמידה נוכח סכנה‬
‫חיטה)‪ ,‬תבשילי ירקות (בטטות אפויות בקרם קוקוס‬ ‫קיצונית היא זו‬
‫שתפתח בפניו את‬
‫וקארי‪ ,‬תלוליות אפויות של זוקיני‪ ,‬בטטות ותפוחי אדמה)‬ ‫הדרך בחזרה אל‬

‫וכמובן – קינוחים (כדורי פירות מיובשים עטופים בשקדים‪,‬‬ ‫החיים‪( .‬מגרמנית‪:‬‬
‫יוספיה סימון‪,‬‬
‫מעדן דלעת‪ ,‬פירות מיובשים ואגוזים בקינמון)‪ .‬זהו ספר‬ ‫הוצאת הכורסא‬
‫וידיעות ספרים‪,‬‬
‫טבעוני‪ ,‬ללא מוצרים מן החי‪ ,‬שאינו מיועד רק לטבעונים‪,‬‬
‫‪ 416‬עמ')‬
‫אלא לכל מי שרוצה ליהנות מאוכל מגרה‪ ,‬ססגוני‪ ,‬בריא‪,‬‬

‫והכי חשוב ‪ -‬טעים‪ .‬התוצאות‪ ,‬כפי שתראו‪ ,‬נפלאות‪,‬‬

‫מתאימים‬ ‫מדויקים‪,‬‬ ‫המתכונים מוקפדים‪,‬‬

‫קלים‬ ‫למטבח הישראלי‪,‬‬

‫מאוד להכנה וגורפים‬

‫מחמאות‪ .‬בתיאבון‪,‬‬

‫כשר (צילומים‪ :‬דניאל‬

‫לילה‪ ,‬הוצאת מודן‪,‬‬

‫‪ 209‬עמ')‬

‫ילדים מבשלים‬

‫הספר "טעם של חג – סיפורים ומטעמים לילדים" הוא אסופת סיפורים המשולבים‬
‫במתכונים‪ ,‬שמציעים יחדיו חוויה משפחתית מעשירה לימים הטובים והיפים‬
‫בשנה‪ .‬את הסיפורים כתבו מיה דובינסקי ויעל מולצ'דסקי ואת המתכונים מרב‬
‫סריג‪ .‬טעם של חג הוא טעם המאכלים המסורתיים וגם טעמו ונימוקו של המועד‬
‫המיוחד במעגל השנה העברי‪ .‬לכן משולבים באסופה מתכונים וסיפורים לחגי ישראל‪ :‬ראש‬
‫השנה‪ ,‬סוכות‪ ,‬חנוכה‪ ,‬ט"ו בשבט‪ ,‬פורים‪ ,‬פסח‪ ,‬יום העצמאות‪ ,‬שבועות‪ ,‬שבת‪ .‬הסיפורים הקצרים‪ ,‬שנכתבו‬
‫במיוחד לאסופה‪ ,‬נוגעים בערכי החגים וברעיונות שעליהם הם מושתתים‪ .‬הילדים ילמדו מילים חדשות ויוכלו להשתעשע‬
‫במשחקי מילים‪ .‬כך‪ ,‬לדוגמא‪ ,‬ביום העצמאות הילדים יקראו על דוד ישראל וילמדו להכין פלאפל‪ .‬המתכונים מאוירים‬

‫‪28‬‬
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32