Page 28 - medorledor12
P. 28
אוכל טבעוני ספרים
נפלא
מומלצי החודש
בני סיידא מביא
זהר נוי www.readbooks.co.il
לכם אוכל טבעוני
בחזרה אל החיים
נפלא ,אוכל אמיתי,
"לחישת הצללים" מאת יאן-פיליפ סֶנד ֶקר (מחבר "אמנות
ידידותי ,טעים ההקשבה לפעימות הלב" ו"מיתרי הלב") הוא סיפור אהבה בלתי-
רגיל ולצדו מקרה פשע שחושף את קרביה של סין המודרנית,
ובלי התחכמויות על רקע הקפיטליזם החדש המתנגש בקומוניזם הוותיקֶ .סנד ֶקר
מספר ברגישות על אנשים שהגיעו לצומת גורלי בחייהם ,ומתאר
מיותרות ,ללא תחליפים ,ללא 'כמו' וללא 'כאילו' .בספר רגשות אנושיים כאהבה ונדיבות ,גם כשאלה מגיעים בצילן של
אכזריות ושל בגידה .פול פרש אל בדידותו באי הנמצא מול
"אוכל טבעוני – טעים ומהיר" תוכלו למצוא מגוון עצום הונג קונג .רק כאן הוא יכול לשמר את זיכרונותיו על בנו שמת
בגיל שמונה ולהגן עליהם מפני שאון העולם .אפילו חיזוריה
ומפתה :סלטים (סלט שלוש שעועיות עם אבוקדו ולימון של אישה יפה אינם מצליחים לנתקו מן החיים השקטים שהוא
מנהל .היתקלות מקרית באישה אמריקנית שבנה נעדר בסין
כבוש) ,מרקים (גספצ'ו מעגבניות שרי צלויות ,קרם מעמתת אותו מחדש עם הייאוש שבדאגה לבן אהוב ,ומערבת
אותו בניגוד לרצונו בחקירת המקרה .כאשר חברו הקרוב ,בלש
ארטישוק ירושלמי ותרד) ,מאפים (שטרודל כרוב הונגרי,
המשטרה צ'אנג ,פותח
מסאלה דוסה ממולא בירקות ,פירושקי עם פטריות ,פיצה מחדש את החקירה
שהוכרזה רשמית
מקמח מלא עם חצילים ,פטריות ורוקט) ,מנות עיקריות, כמפוענחת וסגורה,
פול נגרר בעל כורחו
תוספות של נודלס ופסטה ,דגנים וקטניות (מקלובה אורז אל מאבק חסר
סיכוי מול הרשויות
וירקות ,חמין שעועית ירוקה עם שקית אורז אדום ושקית בסין .אולם דווקא
העמידה נוכח סכנה
חיטה) ,תבשילי ירקות (בטטות אפויות בקרם קוקוס קיצונית היא זו
שתפתח בפניו את
וקארי ,תלוליות אפויות של זוקיני ,בטטות ותפוחי אדמה) הדרך בחזרה אל
וכמובן – קינוחים (כדורי פירות מיובשים עטופים בשקדים, החיים( .מגרמנית:
יוספיה סימון,
מעדן דלעת ,פירות מיובשים ואגוזים בקינמון) .זהו ספר הוצאת הכורסא
וידיעות ספרים,
טבעוני ,ללא מוצרים מן החי ,שאינו מיועד רק לטבעונים,
416עמ')
אלא לכל מי שרוצה ליהנות מאוכל מגרה ,ססגוני ,בריא,
והכי חשוב -טעים .התוצאות ,כפי שתראו ,נפלאות,
מתאימים מדויקים, המתכונים מוקפדים,
קלים למטבח הישראלי,
מאוד להכנה וגורפים
מחמאות .בתיאבון,
כשר (צילומים :דניאל
לילה ,הוצאת מודן,
209עמ')
ילדים מבשלים
הספר "טעם של חג – סיפורים ומטעמים לילדים" הוא אסופת סיפורים המשולבים
במתכונים ,שמציעים יחדיו חוויה משפחתית מעשירה לימים הטובים והיפים
בשנה .את הסיפורים כתבו מיה דובינסקי ויעל מולצ'דסקי ואת המתכונים מרב
סריג .טעם של חג הוא טעם המאכלים המסורתיים וגם טעמו ונימוקו של המועד
המיוחד במעגל השנה העברי .לכן משולבים באסופה מתכונים וסיפורים לחגי ישראל :ראש
השנה ,סוכות ,חנוכה ,ט"ו בשבט ,פורים ,פסח ,יום העצמאות ,שבועות ,שבת .הסיפורים הקצרים ,שנכתבו
במיוחד לאסופה ,נוגעים בערכי החגים וברעיונות שעליהם הם מושתתים .הילדים ילמדו מילים חדשות ויוכלו להשתעשע
במשחקי מילים .כך ,לדוגמא ,ביום העצמאות הילדים יקראו על דוד ישראל וילמדו להכין פלאפל .המתכונים מאוירים
28
נפלא
מומלצי החודש
בני סיידא מביא
זהר נוי www.readbooks.co.il
לכם אוכל טבעוני
בחזרה אל החיים
נפלא ,אוכל אמיתי,
"לחישת הצללים" מאת יאן-פיליפ סֶנד ֶקר (מחבר "אמנות
ידידותי ,טעים ההקשבה לפעימות הלב" ו"מיתרי הלב") הוא סיפור אהבה בלתי-
רגיל ולצדו מקרה פשע שחושף את קרביה של סין המודרנית,
ובלי התחכמויות על רקע הקפיטליזם החדש המתנגש בקומוניזם הוותיקֶ .סנד ֶקר
מספר ברגישות על אנשים שהגיעו לצומת גורלי בחייהם ,ומתאר
מיותרות ,ללא תחליפים ,ללא 'כמו' וללא 'כאילו' .בספר רגשות אנושיים כאהבה ונדיבות ,גם כשאלה מגיעים בצילן של
אכזריות ושל בגידה .פול פרש אל בדידותו באי הנמצא מול
"אוכל טבעוני – טעים ומהיר" תוכלו למצוא מגוון עצום הונג קונג .רק כאן הוא יכול לשמר את זיכרונותיו על בנו שמת
בגיל שמונה ולהגן עליהם מפני שאון העולם .אפילו חיזוריה
ומפתה :סלטים (סלט שלוש שעועיות עם אבוקדו ולימון של אישה יפה אינם מצליחים לנתקו מן החיים השקטים שהוא
מנהל .היתקלות מקרית באישה אמריקנית שבנה נעדר בסין
כבוש) ,מרקים (גספצ'ו מעגבניות שרי צלויות ,קרם מעמתת אותו מחדש עם הייאוש שבדאגה לבן אהוב ,ומערבת
אותו בניגוד לרצונו בחקירת המקרה .כאשר חברו הקרוב ,בלש
ארטישוק ירושלמי ותרד) ,מאפים (שטרודל כרוב הונגרי,
המשטרה צ'אנג ,פותח
מסאלה דוסה ממולא בירקות ,פירושקי עם פטריות ,פיצה מחדש את החקירה
שהוכרזה רשמית
מקמח מלא עם חצילים ,פטריות ורוקט) ,מנות עיקריות, כמפוענחת וסגורה,
פול נגרר בעל כורחו
תוספות של נודלס ופסטה ,דגנים וקטניות (מקלובה אורז אל מאבק חסר
סיכוי מול הרשויות
וירקות ,חמין שעועית ירוקה עם שקית אורז אדום ושקית בסין .אולם דווקא
העמידה נוכח סכנה
חיטה) ,תבשילי ירקות (בטטות אפויות בקרם קוקוס קיצונית היא זו
שתפתח בפניו את
וקארי ,תלוליות אפויות של זוקיני ,בטטות ותפוחי אדמה) הדרך בחזרה אל
וכמובן – קינוחים (כדורי פירות מיובשים עטופים בשקדים, החיים( .מגרמנית:
יוספיה סימון,
מעדן דלעת ,פירות מיובשים ואגוזים בקינמון) .זהו ספר הוצאת הכורסא
וידיעות ספרים,
טבעוני ,ללא מוצרים מן החי ,שאינו מיועד רק לטבעונים,
416עמ')
אלא לכל מי שרוצה ליהנות מאוכל מגרה ,ססגוני ,בריא,
והכי חשוב -טעים .התוצאות ,כפי שתראו ,נפלאות,
מתאימים מדויקים, המתכונים מוקפדים,
קלים למטבח הישראלי,
מאוד להכנה וגורפים
מחמאות .בתיאבון,
כשר (צילומים :דניאל
לילה ,הוצאת מודן,
209עמ')
ילדים מבשלים
הספר "טעם של חג – סיפורים ומטעמים לילדים" הוא אסופת סיפורים המשולבים
במתכונים ,שמציעים יחדיו חוויה משפחתית מעשירה לימים הטובים והיפים
בשנה .את הסיפורים כתבו מיה דובינסקי ויעל מולצ'דסקי ואת המתכונים מרב
סריג .טעם של חג הוא טעם המאכלים המסורתיים וגם טעמו ונימוקו של המועד
המיוחד במעגל השנה העברי .לכן משולבים באסופה מתכונים וסיפורים לחגי ישראל :ראש
השנה ,סוכות ,חנוכה ,ט"ו בשבט ,פורים ,פסח ,יום העצמאות ,שבועות ,שבת .הסיפורים הקצרים ,שנכתבו
במיוחד לאסופה ,נוגעים בערכי החגים וברעיונות שעליהם הם מושתתים .הילדים ילמדו מילים חדשות ויוכלו להשתעשע
במשחקי מילים .כך ,לדוגמא ,ביום העצמאות הילדים יקראו על דוד ישראל וילמדו להכין פלאפל .המתכונים מאוירים
28