Page 15 - medorledor10
P. 15
‫עוגיות שקדים ואגוזי מלך‬

‫מצרכים‪ :‬כ‪ 30-‬עוגיות‬

‫‪ 250‬גר' שקדים מולבנים (בלי הקליפה הדקה)‬
‫‪ 250‬גר' אגוזי מלך מקולפים‬
‫גרידת לימון‬
‫‪ 500‬גר' סוכר‬
‫‪ 2‬ביצים‬

‫אופן הכנה‪:‬‬

‫טוחנים את השקדים והאגוזים לאבקה דקה‪ .‬שמים‬
‫בקערה‪ ,‬מערבבים יחד עם הסוכר‪.‬‬

‫מוסיפים את הביצים ולשים יחד עד קבלת מסה אחידה‪.‬‬
‫ממלאים מנז'טים מנייר ואופים בתנור (שחומם מראש)‬

‫למשך חצי שעה‪.‬‬

‫עוגיות שקדים‬ ‫לחמניות של פסח‬

‫מצרכים‪:‬‬ ‫מצרכים‪ :‬כ‪ 16-‬לחמניות‬

‫‪ 250‬גר' שקדים מולבנים‬ ‫‪ 10‬כפות שמן תירס‬
‫חצי כוס סוכר‬ ‫‪ 2‬כוסות מים‬
‫‪ 2‬כפיות קימל‬
‫חלבון של ביצה אחת‬ ‫‪ 2‬כפיות מלח‬

‫אופן ההכנה‪:‬‬ ‫‪ 1/4‬כפית פלפל שחור טחון‬
‫‪ 2‬כוסות קמח מצה‬
‫טוחנים את השקדים דק‪ .‬שמים בקערה יחד עם הסוכר והחלבון‬ ‫‪ 4‬ביצים‬
‫שהוקצף לקצף חזק‪ .‬מערבבים עד לקבלת מסה אחידה‪.‬‬
‫תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה‬
‫משטחים את הבצק על קרש עץ ובעזרת כוסית קטנה יוצרים‬
‫עיגולים‪ .‬מניחים את העוגיות על תבנית משומנת היטב‪ .‬משאירים‬ ‫אופן הכנה‪:‬‬

‫רווחים בין העוגיות ואופים בתנור בחום בינוני כ‪ 10 -‬דקות‬ ‫מחממים תנור לחום של ‪ 200‬מעלות‪.‬‬
‫שמים בסיר את המים‪ ,‬השמן והתבלינים‬
‫ומביאים לרתיחה‪ .‬מסירים מהאש‪,‬‬
‫מוסיפים את הקמח והביצים ובוחשים‬

‫עד קבלת מרקם אחיד‪ .‬מצננים מעט‪.‬‬
‫בידיים משומנות צרים כדורים בגודל‬
‫קלמנטינה קטנה‪ .‬מניחים בתבנית‬
‫במרווחים בין הכדורים‪ .‬אופים כשעה‬
‫עד שהלחמניות מוזהבות‪ .‬מגישים אותן‬

‫חמות‪.‬‬

‫‪15‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20