Page 15 - medorledor10
P. 15
עוגיות שקדים ואגוזי מלך
מצרכים :כ 30-עוגיות
250גר' שקדים מולבנים (בלי הקליפה הדקה)
250גר' אגוזי מלך מקולפים
גרידת לימון
500גר' סוכר
2ביצים
אופן הכנה:
טוחנים את השקדים והאגוזים לאבקה דקה .שמים
בקערה ,מערבבים יחד עם הסוכר.
מוסיפים את הביצים ולשים יחד עד קבלת מסה אחידה.
ממלאים מנז'טים מנייר ואופים בתנור (שחומם מראש)
למשך חצי שעה.
עוגיות שקדים לחמניות של פסח
מצרכים: מצרכים :כ 16-לחמניות
250גר' שקדים מולבנים 10כפות שמן תירס
חצי כוס סוכר 2כוסות מים
2כפיות קימל
חלבון של ביצה אחת 2כפיות מלח
אופן ההכנה: 1/4כפית פלפל שחור טחון
2כוסות קמח מצה
טוחנים את השקדים דק .שמים בקערה יחד עם הסוכר והחלבון 4ביצים
שהוקצף לקצף חזק .מערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה
משטחים את הבצק על קרש עץ ובעזרת כוסית קטנה יוצרים
עיגולים .מניחים את העוגיות על תבנית משומנת היטב .משאירים אופן הכנה:
רווחים בין העוגיות ואופים בתנור בחום בינוני כ 10 -דקות מחממים תנור לחום של 200מעלות.
שמים בסיר את המים ,השמן והתבלינים
ומביאים לרתיחה .מסירים מהאש,
מוסיפים את הקמח והביצים ובוחשים
עד קבלת מרקם אחיד .מצננים מעט.
בידיים משומנות צרים כדורים בגודל
קלמנטינה קטנה .מניחים בתבנית
במרווחים בין הכדורים .אופים כשעה
עד שהלחמניות מוזהבות .מגישים אותן
חמות.
15
מצרכים :כ 30-עוגיות
250גר' שקדים מולבנים (בלי הקליפה הדקה)
250גר' אגוזי מלך מקולפים
גרידת לימון
500גר' סוכר
2ביצים
אופן הכנה:
טוחנים את השקדים והאגוזים לאבקה דקה .שמים
בקערה ,מערבבים יחד עם הסוכר.
מוסיפים את הביצים ולשים יחד עד קבלת מסה אחידה.
ממלאים מנז'טים מנייר ואופים בתנור (שחומם מראש)
למשך חצי שעה.
עוגיות שקדים לחמניות של פסח
מצרכים: מצרכים :כ 16-לחמניות
250גר' שקדים מולבנים 10כפות שמן תירס
חצי כוס סוכר 2כוסות מים
2כפיות קימל
חלבון של ביצה אחת 2כפיות מלח
אופן ההכנה: 1/4כפית פלפל שחור טחון
2כוסות קמח מצה
טוחנים את השקדים דק .שמים בקערה יחד עם הסוכר והחלבון 4ביצים
שהוקצף לקצף חזק .מערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה
משטחים את הבצק על קרש עץ ובעזרת כוסית קטנה יוצרים
עיגולים .מניחים את העוגיות על תבנית משומנת היטב .משאירים אופן הכנה:
רווחים בין העוגיות ואופים בתנור בחום בינוני כ 10 -דקות מחממים תנור לחום של 200מעלות.
שמים בסיר את המים ,השמן והתבלינים
ומביאים לרתיחה .מסירים מהאש,
מוסיפים את הקמח והביצים ובוחשים
עד קבלת מרקם אחיד .מצננים מעט.
בידיים משומנות צרים כדורים בגודל
קלמנטינה קטנה .מניחים בתבנית
במרווחים בין הכדורים .אופים כשעה
עד שהלחמניות מוזהבות .מגישים אותן
חמות.
15