Page 14 - medorledor10
P. 14
‫אוסובוקו טלה עם ירקות שורש‬ ‫פילה סלמון ברוטב רמולד‬
‫‪Saumon a la Remoulade -‬‬
‫מצרכים ל‪ 6-‬מנות‪:‬‬
‫מצרכים ל‪ 6-‬מנות‪:‬‬
‫‪ 6‬חתיכות של אוסובוקו טלה (‪ 350‬גר' כל אחד)‬
‫‪ 1/4‬כוס שמן זית‬ ‫‪ 1‬ק"ג פילה סלמון טרי בנתח אחד בלי עור רצוי מהזנב‬
‫‪ 3‬בצלים קצוצים‬ ‫‪ 1/4‬כוס שמן זית‬
‫‪ 1/4‬כוס יין לבן‬
‫‪ 2‬גזרים קלופים ופרוסים‬
‫‪ 2‬כרישות פרוסות דק‬ ‫‪ 4‬שיני שום כתושות‬
‫‪ 1/4‬כוס שמיר קצוץ‬
‫‪ 2‬שורשי סלרי גדול קלוף וחתוך לקוביות‬ ‫מלח גס ופלפל שחור גרוס‬
‫‪ 2‬לפת קלוף וחתוך לקוביות‬
‫‪ 1/2‬כוס עלי סלרי קצוצים‬ ‫לרוטב רמולד‪:‬‬
‫‪ 2‬פקעות שומר קצוצות‬
‫‪ 2‬ראשי שום חצויים לרוחב‬ ‫‪ 1‬כוס מיונז ביתי‬
‫‪ 1‬כף חרדל‬
‫‪ 2‬ראשי פטרוזיליה חתוכים לקוביות‬
‫‪ 10‬גבעולי תימין‬ ‫‪ 1‬בצל שאלוט קצוץ‬
‫‪ 6‬גבעולי מרווה‬ ‫‪ 3‬מלפפונים חמוצים קצוצים‬

‫‪ 10‬גרעיני פלפל אנגלי‬ ‫‪ 2‬כפות צלפים קצוצים‬
‫‪ 2‬מקלות קינמון‬ ‫‪ 2‬כפות שמיר קצוץ‬

‫מלח גס ופלפל שחור‬ ‫אופן ההכנה‪:‬‬
‫גרוס‬ ‫יום לפני ההגשה‬

‫‪ 3‬עגבניות קצוצות‬ ‫מכינים את הדג‪.‬‬
‫בקבוק יין אדום‬
‫‪ 1‬כוס מרק צח‬ ‫מחממים תנור‬

‫אופן ההכנה‪:‬‬ ‫מראש לחום‬

‫בסיר שמתאים לתנור מחממים את השמן וסוגרים את נתחי‬ ‫בינוני גבוה‬
‫האוסובוקו משני הצדדים עד שיזהיבו‪ .‬מעבירים לצלחת‪.‬‬
‫(‪ .)190‬מניחים‬
‫מוסיפים לסיר את כל הירקות פרט לעגבניות‪ ,‬מטגנים כ‪10 -‬‬
‫דקות‪ ,‬מחזירים לסיר את האוסובוקו ומוסיפים את התימין‪,‬‬ ‫בתבנית גדולה‬

‫המרווה‪ ,‬הפלפל האנגלי‪ ,‬הקינמון‪ ,‬המלח והפלפל ‪.‬‬ ‫נייר אלומיניום‬
‫מוסיפים מעל את העגבניות‪ ,‬היין והמרק הצח‪ .‬מכסים‬
‫את הסיר ומביאים לרתיחה‪ .‬מבשלים כחצי שעה‪ .‬בינתיים‬ ‫גדול שיעטוף‬

‫מחממים את התנור לחום של ‪ 150‬מעלות‪.‬‬ ‫את נתח הדג‬
‫מכניסים את הסיר לתנור ואופים כ‪ 5-6 -‬שעות‪ ,‬מדי פעם יש‬
‫לבדוק את מצב הנוזלים‪ .‬בסוף האפיה האוסובוקו יהיה שחום‬ ‫בנוחות‪ ,‬מניחים על‬

‫והרוטב יהיה סמיך‪ .‬מגישים חם לצד פירה או אורז לבן ‪.‬‬ ‫הנייר את הדג‪ ,‬מתבלים‬
‫בתיאבון‬
‫בשמן הזית‪ ,‬יין לבן‪ ,‬שום‪,‬‬

‫מלח ופלפל‪ .‬מרימים את שולי הנייר‬ ‫שמיר‪,‬‬

‫מעל הדג וסוגרים לחבילה הרמטית עם מספיק מקום‬

‫לאדים שייווצרו במהלך האפיה‪ .‬אופים כ‪ 25 -‬דקות‪,‬‬

‫מוציאים מן התנור‪ ,‬מצננים ושומרים במקרר למשך‬

‫הלילה‪.‬‬

‫למחרת מסדרים את הדג על צלחת הגשה‪.‬‬

‫מערבבים את כל חומרי הרוטב‪ .‬ניתן לצקת את‬

‫הרוטב מעל הדג או לחילופין להגיש את הדג כשלצדו‬

‫קערת הרוטב וכל אחד ישים על הדג כרצונו‪.‬‬

‫טיפ להגשה‪ :‬ניתן לחלוט אספרגוס יום לפני‪ ,‬שישמש‬

‫מצע להגשת הדג‪.‬‬

‫בתיאבון‬

‫‪14‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19