Page 15 - medorledor09
P. 15
אופן הכנה: כיסונים מתוקים
שמים בקערת מערבל המזון את החמאה ,השמנת והקמח. מצרכים:
מערבלים היטב עד קבלת בצק שנוח לעבוד אתו .מרדדים
200גר' חמאה רכה
לעלה בעובי חצי סנטימטר קורצים עיגולים קטנים. 1שמנת חמוצה
מערבבים את הריבה עם השקדים .מניחים כפית של
התערובת במרכז כל עיגול ומהדקים .מסדרים את 350גר' קמח תופח
הכיסונים על תבנית עם נייר אפיה ואופים בתנור שחומם ריבת דובדבנים משובחת
מראש לחום של 180מעלות כחצי שעה או עד הזהבה. 150גר שקדים מולבנים טחונים
מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.
בתיאבון
אופן ההכנה: עוגת פרג בציפוי
מחממים תנור מראש ( 180מעלות) מצרכים:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר שמוסיפים בהדרגה לקצף
חזק .בקערה מוסיפים לחלמונים את השמן ,את קליפת הלימון, 6ביצים מופרדות
11/2כוס סוכר
את האגוזים ואת הצימוקים המסוננים .
מוסיפים את הקצף לתוך קערת החלמונים ומקפלים בעדינות 200גר' פרג טחון
עד קבלת מרקם הומוגני .לבסוף מוסיפים תוך קיפול את הפרג. 50גר' אגוזים
שופכים את התערובת לתבנית קפיצית משומנת( .קוטר )26 50גר' צימוקים שהושרו כל הלילה ב 2 -כפות ברנדי
אופים כשעה בתנור בחום נמוך . 2כפות שמן
ממסים את השוקולד יחד עם החמאה והמים. קליפת לימון מגוררת
מורחים את העוגה החמה עם הציפוי החם . חומרים לציפוי:
בתיאבון.
100גר' שוקולד מריר 60%
80גר' חמאה
2כוסות מים
הידעתם?
אנו קוראים למאפי הפורים "אוזני המן" בהשפעה מדרש
ההגדה" :המן נכנס לגנזי המלך אכל חפוי ראש ואוזניו
מכופתות".
במזרח אירופה קראו למאפים האלה "הומן טאשן" (תיקי המן)
ובמקור היו אלה עוגיות ממולאות בפרג שהביאו אתם יהודי
אשכנז מגרמניה למזרח אירופה .הן נקראו מאז מאן טאש
(מאן =פרג ,טאש = כיסוני/ארנק) .היידיש הוסיפה " א" ויצרה
את א-מאן טאש וכך זכה המן במאפה משלו והפרג הפך למילוי
הפורימי האולטימטיבי .עוד סוגי מילוי היו אגסים יבשים
קצוצים עם אגוזים בפולין ,מחית אגוזים ודבש בבוקובינה,
מילוי של פובידל (שזיפים) בסרביה ,מולדביה ,בוהמיה ובכלל
בצ'כיה .
לפני 300שנה ניצלו היהודים מפוגרום בבוהמיה .מעשה שהיה
כך היה" :החנווני היהודי ,דוד ברנדס ,הואשם במכירת פובידל
מורעל למשפחה נוצרית .חקירת השלטונות העלתה שהנוצרי
מת משחפת וכל הסיפור הוא עלילה ,כך ניצל דוד ברנדס
בנס ועמו כל הקהילה היהודית .לזכר אירוע זה יהודי צ'כיה
ממשיכים עד היום למלא את אזני ההמן בריבת פובידל .
15
שמים בקערת מערבל המזון את החמאה ,השמנת והקמח. מצרכים:
מערבלים היטב עד קבלת בצק שנוח לעבוד אתו .מרדדים
200גר' חמאה רכה
לעלה בעובי חצי סנטימטר קורצים עיגולים קטנים. 1שמנת חמוצה
מערבבים את הריבה עם השקדים .מניחים כפית של
התערובת במרכז כל עיגול ומהדקים .מסדרים את 350גר' קמח תופח
הכיסונים על תבנית עם נייר אפיה ואופים בתנור שחומם ריבת דובדבנים משובחת
מראש לחום של 180מעלות כחצי שעה או עד הזהבה. 150גר שקדים מולבנים טחונים
מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.
בתיאבון
אופן ההכנה: עוגת פרג בציפוי
מחממים תנור מראש ( 180מעלות) מצרכים:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר שמוסיפים בהדרגה לקצף
חזק .בקערה מוסיפים לחלמונים את השמן ,את קליפת הלימון, 6ביצים מופרדות
11/2כוס סוכר
את האגוזים ואת הצימוקים המסוננים .
מוסיפים את הקצף לתוך קערת החלמונים ומקפלים בעדינות 200גר' פרג טחון
עד קבלת מרקם הומוגני .לבסוף מוסיפים תוך קיפול את הפרג. 50גר' אגוזים
שופכים את התערובת לתבנית קפיצית משומנת( .קוטר )26 50גר' צימוקים שהושרו כל הלילה ב 2 -כפות ברנדי
אופים כשעה בתנור בחום נמוך . 2כפות שמן
ממסים את השוקולד יחד עם החמאה והמים. קליפת לימון מגוררת
מורחים את העוגה החמה עם הציפוי החם . חומרים לציפוי:
בתיאבון.
100גר' שוקולד מריר 60%
80גר' חמאה
2כוסות מים
הידעתם?
אנו קוראים למאפי הפורים "אוזני המן" בהשפעה מדרש
ההגדה" :המן נכנס לגנזי המלך אכל חפוי ראש ואוזניו
מכופתות".
במזרח אירופה קראו למאפים האלה "הומן טאשן" (תיקי המן)
ובמקור היו אלה עוגיות ממולאות בפרג שהביאו אתם יהודי
אשכנז מגרמניה למזרח אירופה .הן נקראו מאז מאן טאש
(מאן =פרג ,טאש = כיסוני/ארנק) .היידיש הוסיפה " א" ויצרה
את א-מאן טאש וכך זכה המן במאפה משלו והפרג הפך למילוי
הפורימי האולטימטיבי .עוד סוגי מילוי היו אגסים יבשים
קצוצים עם אגוזים בפולין ,מחית אגוזים ודבש בבוקובינה,
מילוי של פובידל (שזיפים) בסרביה ,מולדביה ,בוהמיה ובכלל
בצ'כיה .
לפני 300שנה ניצלו היהודים מפוגרום בבוהמיה .מעשה שהיה
כך היה" :החנווני היהודי ,דוד ברנדס ,הואשם במכירת פובידל
מורעל למשפחה נוצרית .חקירת השלטונות העלתה שהנוצרי
מת משחפת וכל הסיפור הוא עלילה ,כך ניצל דוד ברנדס
בנס ועמו כל הקהילה היהודית .לזכר אירוע זה יהודי צ'כיה
ממשיכים עד היום למלא את אזני ההמן בריבת פובידל .
15