Page 14 - medorledor09
P. 14
‫אופן ההכנה‪:‬‬ ‫אוזני המן‬

‫הבצק‪ :‬מקציפים את אבקת הסוכר והחלמונים עד קבלת חלמונים‬ ‫מצרכים‪:‬‬
‫תפוחים ולבנים‪ .‬מוסיפים את חמאה ואת קליפת לימון‪ .‬מערבבים‬
‫ואז מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד קבלת תערובת פירורית‪.‬‬ ‫‪ 100‬גר' אבקת סוכר‬
‫לשים ביד עד קבלת בצק אחיד שנעים לעבוד אתו‪ .‬עוטפים בניילון‬ ‫‪ 2‬חלמונים‬

‫ומכניסים למקרר למשך שעה‪.‬‬ ‫‪ 200‬גר' חמאה רכה‬
‫המלית‪ :‬מחממים את החלב‪ ,‬הסוכר‪ ,‬הווניל וקליפת התפוז‪.‬‬ ‫‪ 300‬גר' קמח (‪ 21/4‬כוס)‬
‫כשהתערובת חמה מוסיפים את הפרג והצימוקים‪ .‬מבשלים עד שכל‬
‫החלב נספג על ידי הפרג ומתקבלת עיסה לחה אך מוצקה‪ .‬מוסיפים‬ ‫קליפת לימון מגוררת‬
‫את מיץ הלימון‪ ,‬הברנדי‪ ,‬ליקר התפוזים והחמאה‪ .‬מערבבים היטב‬ ‫‪ 1‬חלמון טרוף ב‪ 2 -‬כפות מים‬

‫ומבשלים עוד שתי דקות‪ .‬מסירים מן האש ומצננים‪.‬‬ ‫מלית פרג‬
‫מרדדים את הבצק לעלה בעובי של חצי סנטימטר וקורצים ממנו‬
‫‪ 250‬גר' פרג טחון טרי‬
‫עיגולים בעזרת חותכן או כוס בקוטר ‪ 10‬סנטימטר‪.‬‬ ‫‪ 3/4‬ליטר חלב‬
‫מורחים את העיגולים במעט ביצה טרופה‪ ,‬מניחים במרכז כפית‬ ‫‪ 125‬גר' סוכר‬
‫‪ 50‬גר' צימוקים‬
‫גדושה של תערובת פרג וסוגרים למשולשים‪.‬‬
‫מורחים את אוזני המן בביצה הטרופה‪ ,‬מסדרים אותם על תבנית‬ ‫קליפת תפוז מגוררת‬
‫‪ 1‬כף תמצית וניל‬
‫עם נייר אפיה ומכניסים למקרר לייצוב‪.‬‬ ‫מיץ מלימון אחד‬
‫אופים בתנור שחומם מראש לחום של ‪ 180‬מעלות עד להזהבה ‪.‬‬ ‫‪ 1‬כף ברנדי‬

‫אפשר להחליף את המילוי בריבת שזיפים עם שקדים‬ ‫‪ 1‬כף ליקר תפוזים‬
‫בתיאבון‪.‬‬ ‫‪ 1‬כף חמאה‬

‫כיסונים מתוקים‬ ‫אוזני המן‬

‫‪14‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19