Page 14 - medorledor09
P. 14
אופן ההכנה: אוזני המן
הבצק :מקציפים את אבקת הסוכר והחלמונים עד קבלת חלמונים מצרכים:
תפוחים ולבנים .מוסיפים את חמאה ואת קליפת לימון .מערבבים
ואז מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד קבלת תערובת פירורית. 100גר' אבקת סוכר
לשים ביד עד קבלת בצק אחיד שנעים לעבוד אתו .עוטפים בניילון 2חלמונים
ומכניסים למקרר למשך שעה. 200גר' חמאה רכה
המלית :מחממים את החלב ,הסוכר ,הווניל וקליפת התפוז. 300גר' קמח ( 21/4כוס)
כשהתערובת חמה מוסיפים את הפרג והצימוקים .מבשלים עד שכל
החלב נספג על ידי הפרג ומתקבלת עיסה לחה אך מוצקה .מוסיפים קליפת לימון מגוררת
את מיץ הלימון ,הברנדי ,ליקר התפוזים והחמאה .מערבבים היטב 1חלמון טרוף ב 2 -כפות מים
ומבשלים עוד שתי דקות .מסירים מן האש ומצננים. מלית פרג
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של חצי סנטימטר וקורצים ממנו
250גר' פרג טחון טרי
עיגולים בעזרת חותכן או כוס בקוטר 10סנטימטר. 3/4ליטר חלב
מורחים את העיגולים במעט ביצה טרופה ,מניחים במרכז כפית 125גר' סוכר
50גר' צימוקים
גדושה של תערובת פרג וסוגרים למשולשים.
מורחים את אוזני המן בביצה הטרופה ,מסדרים אותם על תבנית קליפת תפוז מגוררת
1כף תמצית וניל
עם נייר אפיה ומכניסים למקרר לייצוב. מיץ מלימון אחד
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180מעלות עד להזהבה . 1כף ברנדי
אפשר להחליף את המילוי בריבת שזיפים עם שקדים 1כף ליקר תפוזים
בתיאבון. 1כף חמאה
כיסונים מתוקים אוזני המן
14
הבצק :מקציפים את אבקת הסוכר והחלמונים עד קבלת חלמונים מצרכים:
תפוחים ולבנים .מוסיפים את חמאה ואת קליפת לימון .מערבבים
ואז מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד קבלת תערובת פירורית. 100גר' אבקת סוכר
לשים ביד עד קבלת בצק אחיד שנעים לעבוד אתו .עוטפים בניילון 2חלמונים
ומכניסים למקרר למשך שעה. 200גר' חמאה רכה
המלית :מחממים את החלב ,הסוכר ,הווניל וקליפת התפוז. 300גר' קמח ( 21/4כוס)
כשהתערובת חמה מוסיפים את הפרג והצימוקים .מבשלים עד שכל
החלב נספג על ידי הפרג ומתקבלת עיסה לחה אך מוצקה .מוסיפים קליפת לימון מגוררת
את מיץ הלימון ,הברנדי ,ליקר התפוזים והחמאה .מערבבים היטב 1חלמון טרוף ב 2 -כפות מים
ומבשלים עוד שתי דקות .מסירים מן האש ומצננים. מלית פרג
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של חצי סנטימטר וקורצים ממנו
250גר' פרג טחון טרי
עיגולים בעזרת חותכן או כוס בקוטר 10סנטימטר. 3/4ליטר חלב
מורחים את העיגולים במעט ביצה טרופה ,מניחים במרכז כפית 125גר' סוכר
50גר' צימוקים
גדושה של תערובת פרג וסוגרים למשולשים.
מורחים את אוזני המן בביצה הטרופה ,מסדרים אותם על תבנית קליפת תפוז מגוררת
1כף תמצית וניל
עם נייר אפיה ומכניסים למקרר לייצוב. מיץ מלימון אחד
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180מעלות עד להזהבה . 1כף ברנדי
אפשר להחליף את המילוי בריבת שזיפים עם שקדים 1כף ליקר תפוזים
בתיאבון. 1כף חמאה
כיסונים מתוקים אוזני המן
14