Page 14 - medorledor16
P. 14
ארוחה מפנקת
לחג השבועות
חומרים לתבנית מלבנית:
לזניה שלוש גבינות אופן ההכנה: 1חבילה ( 500גר') עלי לזניה.
4עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
לרוטב עגבניות .1 :שמים בבלנדר את העגבניות ,הבזיליקום ואת השום וטוחנים
.2במקביל ,מטגנים בשמן את הבצלים עד להזהבה .מוסיפים את רוטב העגבניות גדולות.
4-5גבעולי בזיליקום קשורים.
ומביאים לרתיחה .מוסיפים את רסק העגבניות ,עשבי הפרובאנס ,סוכר ,מלח 2בצלים (בצל אחד אדום ואחד רגיל)
ופלפל ומערבבים.
קצוצים דק .
.3יוצקים מים ומבשלים על אש קטנה במשך 20דקות ,בערך. 2כפות של שמן זית.
.4מוסיפים את השמנת ומערבבים.
8שיני שום .
לרוטב בשמל.1 :ממסים בסיר את החמאה ,מחוץ לאש מוסיפים את הקמח. זר של עשבי פרובנס {תערובת יבשה
.2יוצקים את החלב ,תוך כדי ערבוב ,מחזירים לאש ומבשלים תוך כדי ערבוב על
של טימין ,רוזמרין ומרווה}.
אש נמוכה עד להסמכה. מלח ,פלפל שחור ,לפי הטעם.
.3מוסיפים מלח ,פלפל ,אגוז מוסקט ולבסוף -את השמנת. 1כף סוכר או תחליף סוכר {אגבה,
הרכבת הלזניה :בתבנית חסינת אש מורחים את תחתית התבנית במעט מהבשמל.
מעל יוצקים מעט מרוטב העגבניות .מעל מניחים כמה עלי לזניה ועליהם ,שוב למשל}.
רוטב עגבניות ורוטב בשמל .מפזרים את הגבינות המגוררות .חוזרים על התהליך 1קופסה של רסק עגבניות.
עד לסיום הרכיבים .מחממים תנור ל 180מעלות ואופים כ 20 -עד 30דקות.
1גביע שמנת לבישול
בתיאבון! 100גר' כדורי מוצרלה {מוצרלה בייבי}.
250גר' גבינה צהובה מגוררת.
150גר 'מוצרלה מגוררת
150גר' גבינת קצ'קבל מגוררת
רוטב בשמל:
50גר' חמאה.
2כפות קמח.
1/2ליטר חלב
{כ -שניים וחצי כוסות}.
מלח ,פלפל ואגוז מוסקט ,לפי הטעם.
1גביע שמנת לבישול
14
לחג השבועות
חומרים לתבנית מלבנית:
לזניה שלוש גבינות אופן ההכנה: 1חבילה ( 500גר') עלי לזניה.
4עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
לרוטב עגבניות .1 :שמים בבלנדר את העגבניות ,הבזיליקום ואת השום וטוחנים
.2במקביל ,מטגנים בשמן את הבצלים עד להזהבה .מוסיפים את רוטב העגבניות גדולות.
4-5גבעולי בזיליקום קשורים.
ומביאים לרתיחה .מוסיפים את רסק העגבניות ,עשבי הפרובאנס ,סוכר ,מלח 2בצלים (בצל אחד אדום ואחד רגיל)
ופלפל ומערבבים.
קצוצים דק .
.3יוצקים מים ומבשלים על אש קטנה במשך 20דקות ,בערך. 2כפות של שמן זית.
.4מוסיפים את השמנת ומערבבים.
8שיני שום .
לרוטב בשמל.1 :ממסים בסיר את החמאה ,מחוץ לאש מוסיפים את הקמח. זר של עשבי פרובנס {תערובת יבשה
.2יוצקים את החלב ,תוך כדי ערבוב ,מחזירים לאש ומבשלים תוך כדי ערבוב על
של טימין ,רוזמרין ומרווה}.
אש נמוכה עד להסמכה. מלח ,פלפל שחור ,לפי הטעם.
.3מוסיפים מלח ,פלפל ,אגוז מוסקט ולבסוף -את השמנת. 1כף סוכר או תחליף סוכר {אגבה,
הרכבת הלזניה :בתבנית חסינת אש מורחים את תחתית התבנית במעט מהבשמל.
מעל יוצקים מעט מרוטב העגבניות .מעל מניחים כמה עלי לזניה ועליהם ,שוב למשל}.
רוטב עגבניות ורוטב בשמל .מפזרים את הגבינות המגוררות .חוזרים על התהליך 1קופסה של רסק עגבניות.
עד לסיום הרכיבים .מחממים תנור ל 180מעלות ואופים כ 20 -עד 30דקות.
1גביע שמנת לבישול
בתיאבון! 100גר' כדורי מוצרלה {מוצרלה בייבי}.
250גר' גבינה צהובה מגוררת.
150גר 'מוצרלה מגוררת
150גר' גבינת קצ'קבל מגוררת
רוטב בשמל:
50גר' חמאה.
2כפות קמח.
1/2ליטר חלב
{כ -שניים וחצי כוסות}.
מלח ,פלפל ואגוז מוסקט ,לפי הטעם.
1גביע שמנת לבישול
14