Page 14 - medorledor16
P. 14
‫ארוחה מפנקת‬
‫ לחג השבועות‬

‫חומרים לתבנית מלבנית‪:‬‬

‫לזניה שלוש גבינות‬ ‫אופן ההכנה‪:‬‬ ‫‪ 1‬חבילה (‪ 500‬גר') עלי לזניה‪.‬‬
‫‪ 4‬עגבניות גדולות חתוכות לקוביות‬
‫לרוטב עגבניות‪ .1 :‬שמים בבלנדר את העגבניות‪ ,‬הבזיליקום ואת השום וטוחנים‬
‫‪.2‬במקביל‪ ,‬מטגנים בשמן את הבצלים עד להזהבה‪ .‬מוסיפים את רוטב העגבניות‬ ‫גדולות‪.‬‬
‫‪ 4-5‬גבעולי בזיליקום קשורים‪.‬‬
‫ומביאים לרתיחה‪ .‬מוסיפים את רסק העגבניות‪ ,‬עשבי הפרובאנס‪ ,‬סוכר‪ ,‬מלח‬ ‫‪ 2‬בצלים (בצל אחד אדום ואחד רגיל)‬
‫ופלפל ומערבבים‪.‬‬
‫קצוצים דק ‪.‬‬
‫‪ .3‬יוצקים מים ומבשלים על אש קטנה במשך ‪ 20‬דקות‪ ,‬בערך‪.‬‬ ‫‪ 2‬כפות של שמן זית‪.‬‬
‫‪ .4‬מוסיפים את השמנת ומערבבים‪.‬‬
‫‪ 8‬שיני שום ‪.‬‬
‫לרוטב בשמל‪.1 :‬ממסים בסיר את החמאה‪ ,‬מחוץ לאש מוסיפים את הקמח‪.‬‬ ‫זר של עשבי פרובנס {תערובת יבשה‬
‫‪.2‬יוצקים את החלב‪ ,‬תוך כדי ערבוב‪ ,‬מחזירים לאש ומבשלים תוך כדי ערבוב על‬
‫של טימין‪ ,‬רוזמרין ומרווה}‪.‬‬
‫אש נמוכה עד להסמכה‪.‬‬ ‫מלח ‪,‬פלפל שחור‪ ,‬לפי הטעם‪.‬‬
‫‪.3‬מוסיפים מלח‪ ,‬פלפל‪ ,‬אגוז מוסקט ולבסוף‪ -‬את השמנת‪.‬‬ ‫‪ 1‬כף סוכר או תחליף סוכר {אגבה‪,‬‬
‫הרכבת הלזניה‪ :‬בתבנית חסינת אש מורחים את תחתית התבנית במעט מהבשמל‪.‬‬
‫מעל יוצקים מעט מרוטב העגבניות‪ .‬מעל מניחים כמה עלי לזניה ועליהם‪ ,‬שוב‬ ‫למשל}‪.‬‬
‫רוטב עגבניות ורוטב בשמל‪ .‬מפזרים את הגבינות המגוררות‪ .‬חוזרים על התהליך‬ ‫‪1‬קופסה של רסק עגבניות‪.‬‬
‫עד לסיום הרכיבים‪ .‬מחממים תנור ל ‪ 180‬מעלות ואופים כ‪ 20 -‬עד ‪ 30‬דקות‪.‬‬
‫‪ 1‬גביע שמנת לבישול‬
‫בתיאבון!‬ ‫‪ 100‬גר' כדורי מוצרלה {מוצרלה בייבי}‪.‬‬

‫‪ 250‬גר' גבינה צהובה מגוררת‪.‬‬
‫‪ 150‬גר 'מוצרלה מגוררת‬

‫‪ 150‬גר' גבינת קצ'קבל מגוררת‬

‫רוטב בשמל‪:‬‬
‫‪ 50‬גר' חמאה‪.‬‬
‫‪ 2‬כפות קמח‪.‬‬
‫‪ 1/2‬ליטר חלב‬
‫{כ‪ -‬שניים וחצי כוסות}‪.‬‬
‫מלח ‪,‬פלפל ואגוז מוסקט‪ ,‬לפי הטעם‪.‬‬
‫‪ 1‬גביע שמנת לבישול‬

‫‪14‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19