השלם שנוצר מהסדקים

יש מילים שמזכירות לנו מי אנחנו, גם כשהעולם סביבנו משתנה. שלוש מהן הן חיבור, תקווה ותיקון. שלוש מילים פשוטות שמחזיקות בתוכן כמעט את כל מה שאנחנו מבקשים להיות – אנושיים, שייכים, מתפתחים.

חיבור הוא נקודת המוצא. לא רק החיבור לאחרים, אלא גם לעצמנו. אנחנו מחוברים כשאנחנו מרגישים שמבינים אותנו בלי שנצטרך להסביר יותר מדי. כשאנחנו יכולים להיות נוכחים – בלי לייצר הצגה. אבל כדי להתחבר באמת, צריך להסכים לחשוף את הסדקים, להניח על השולחן את החלקים שלא תמיד נראים יפים. רק שם, במקום הלא מושלם, מתחיל חיבור אמיתי.

מתוך החיבור נולדת תקווה. לא תקווה נאיבית, אלא כזו שמבוססת על ניסיון. תקווה של מי שכבר ראה שברים, אבל למד שגם משברים יודעים לנבוט. היא לא מתכחשת לכאב – היא פשוט מסרבת להגדיר את עצמה דרכו. תקווה היא אמונה שמה שהיה לא חייב להיות מה שיהיה, שדיאלוג יכול להחליף שתיקה, ושיח יכול לתקן ריחוק.

והתיקון? הוא לא החזרת המצב לקדמותו. הוא היכולת להקשיב למה שהשתבש – וללמוד ממנו.

תיקון אמיתי לא מוחק את העבר אלא הופך אותו למורה דרך. הוא מתרחש כשאנחנו מצליחים לשוב לדבר, לסלוח, או פשוט להישאר. לפעמים תיקון מתחיל במילה אחת: סליחה. ולפעמים – בשתיקה שיש בה כוונה.

כששלוש המילים האלו נפגשות, הן משרטטות את מהות האנושיות שלנו: להיפגע ולהתחבר שוב, ליפול ולקום, לטעות ולתקן.
כי בסופו של דבר, אין חיים שלמים – יש חיים מתוקנים. וחיים מתוקנים מתחילים במקום שבו בחרנו, למרות הכול, להאמין זה בזה מחדש.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 146
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן