טארט (פאי) תפוחי עץ

2 תבניות פאי ארוכות נשלפות

זמן ההכנה: 15 דקות

זמן אפיה: 45 דקות

מצרכים:

לבצק

250 גר' קמח

125 גר' חמאה

100 גר' סוכר

1ביצה

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל

למילוי:

4 תפוחי עץ

ריבה פירות יער או פטל

1 ביצה

50 מ"ל שמנת מתוק

2 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה:

לבצק:

בקערת מערבל המזון עם הלהב הגדול, מניחים את הביצה, המלח והסוכר ומעבדים יחד. מוסיפים את הקמח ואת תמצית הוניל ומערבלים עד קבלת מרקם שנראה כמו חול . חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים. מערבלים עד קבלת כדור .

משמנים מעט את התבניות ומניחים את הבצק. יש ליצור שכבה לא עבה מדי ולהדק גם בדפנות הפאי. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומניחים במקרר למשך שעה .

*אפשר להכין זאת יום קודם.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

לאחר מכן מוציאים מהקירור ומורחים מעל הבצק שכבת ריבה אחידה . יש לקלוף את התפוחים, חוצים אותם לשניים ולהוציא את הליבה . פורסים את התפוחים לפרוסות דקות ומסדרים אותם אחת מעל השנייה בתבנית .מערבבים בקערה קטנה את הביצה, השמנת וסוכר הוניל עד לקבלת מרקם אחיד .שופכים מעל התפוחים . אופים בתנור במשך 45 דקות או עד שהעוגה זהובה.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 146
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן