6 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן בישול: חצי שעה
מצרכים:
6 חתיכות דג בקלה של 150 גר'
500 גר' תרד טרי
250מ"ל מיץ רימונים
1 רימון
1 בצל אדום
80 גר' חמאה חתוך לקוביות
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
יש לקלוף את הבצל ולפרוס אותו דק. שופכים את מיץ רימונים במחבת רחב, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הבצל ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה (שומרים על בעבוע).
פותחים את הרימון ומוציאים את הגרעינים. שומרים בקערה.
מניחים את חתיכות הדג במיץ רימונים כשמצמידים אותן זו לזו. מבשלים חמש דקות והופכים אותן ומבשלים שוב חמש דקות. ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את גרעיני הרימון ואת קוביות החמאה. ממשיכים לבשל את הכל עוד חמש דקות.
בינתיים חולטים את התרד בסיר מים רותחים.
להגשה: שמים על צלחת מן התרד, מעל מניחים חתיכת דג ומעל מרוטב הרימונים.