6 מנות
זמן ההכנה: 5 דקות
זמן אפיה: 35 דקות
מצרכים:
30 גר' קמח
50 גר' חמאה
150 מ"ל חלב
40 גר' אבקת שקדים
3 ביצים
60 גר' סוכר
400 גר' שזיפים אדומים
אופן ההכנה:
בעזרת חתיכה קטנה של חמאה משמנים תבנית עם דפנות גבוהים.
חותכים את השזיפים לשניים ומוציאים את הגלעין. מסדרים אותם בתבנית כשהם צמודים אחת לשני, כשהחלק הפנימי (הצד של הגלעין) כלפי מעלה.
ממיסים בסיר את החמאה. בקערה מערבבים את הביצים יחד עם הסוכר ומערבבים עד קבלת מרקם בהיר ותפוח.
מוסיפים לקערה את החמאה המומסת, הקמח, אבקת השקדים והחלב. מערבבים היטב.
שופכים את המלית מעל השזיפים ואופים במשך 35 דקות בחום של 180 מעלות. מגישים כשהקלפוטי פושר.