איך מזהים הזדמנויות חדשות בקריירה?

אחת ההנחות הנפוצות היא שהזדמנויות "מגיעות" ולא תמיד צריך לחפש אותן, האומנם זה נכון?

אנשים בד"כ מעדיפים להיות פאסיביים ולהמתין שמשהו יגיע לפתחם. אכן, לפעמים זה מצליח. לדוגמה: ארגון יכול לזהות פוטנציאל אצל עובד מסוים ולהציע לו קידום. אבל לא תמיד זה קורה, מניסיון אישי כמנהלת משאבי אנוש, לפעמים יש עובדים מוכשרים מאוד אבל נחבאים אל הכלים והארגון מפספס אותם, ולכן חשוב שהעובד עצמו יזום פניה ויבקש קידום או ניוד לתפקיד אחר.

אני זוכרת שבתחילת דרכי כעצמאית (כקאוצ'רית), שוחחתי עם לא מעט מאמנים אישיים כדי ללמוד מהם איך הם התפתחו במקצוע, מה ההזדמנויות שיש בשוק בתחום, איך ניתן לגדול ולהתפתח עם העסק שלי. מצאתי את עצמי במסע של חקירה ולמידה ואיתור הזדמנויות.

באופן כללי, עצמאי צריך להמציא את עצמו מחדש מעת לעת, להתאים את עצמו למציאות המשתנה, לזהות צרכים משתנים ולהתאים את המוצרים/שירותים שלו למה שנדרש בשוק.

דוגמא מעולה לכך הייתה תקופת הקורונה, הרבה אנשים איבדו מקום עבודה, נאלצו לסגור את העסק שלהם ולחפש תעסוקה אחרת והיו גם כאלה שראו בתקופה הזאת הזדמנות מעולה להמציא את עצמם מחדש, ודווקא הצליחו למנף את עצמם באופן משמעותי.

בנוסף, חשוב לזכור שהזדמנויות לא תמיד מגיעות מהכיוונים הצפויים. תחומי עיסוק משתנים, טכנולוגיות מתפתחות, וצרכים חדשים נוצרים כל הזמן. מי שמפתח גמישות מחשבתית ומוכן לבחון גם מסלולים פחות שגרתיים – מגלה לא פעם אופקים שלא תכנן מראש.

הקריירה היא לא מסלול קבוע – היא מרחב של אפשרויות. השאלה היא לא רק מה מציעים לי, אלא גם איפה אני בוחר להופיע.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 142
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן