4 מנות
זמן ההכנה: 25 דקות
זמן בישול: 30 דקות
מצרכים:
4 שניצל עוף
1 גזר חתוך למקלות
100 גר' שעועית ירוקה עדינה טרייה או קפואה
1 כף עירית קצוצה
2 חופנים גדולים של עלים זעירים (רוקט,עלים סגולים וכו')
1 כף חומץ בן יין אדום
100 גר' אפונה סינית
1 בצל סגול
1/2 גמבה אדומה
כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
אם משתמשים בשעועית ירוקה טרייה יש לבשל אותה במים רותחים מומלחים כ-10 דקות כך שתישאר פריכה. אם משתמשים בשעועית קפואה יש לבשלה כ-5 דקות. לאחר הבישול יש לסנן אותם ולשים מעל כמה קוביות קרח על מנת לשמור על צבעה הירוק.
יש לבשל את האפונה הסינית ואת מקלוני הגזר כ-5 דקות במים רותחים מומלחים. לסנן ואז לשטוף אותם היטב במים קרים ולייבשם היטב.
לפרוס לפרוסות דקות הן את הבצל והן את הפלפל.
בקערת סלט להניח את כל מרכיבי הסלט ולהוסיף את העירית והפטרוזיליה.
לפרוס את השניצלים לרצועות דקות, לטגן אותם במעט שמן זית, כאשר הרצועות מוזהבות יש לשפוך מעליהן כף חומץ ולערבב.
לאחר כמה שניות לשפוך את רצועות השניצל מעל הסלט.
ניתן להגיש עם רוטב וינגרט.