6 מנות
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול : 45 דקות
חומרים:
300 גר' אפונה יבשה
2 כפות שמן
200 גר' בצל קצוץ
2 שיני שום קלופים ומעוכים
חתיכה קטנה של שורש זנגוויל קצוץ
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית אבקת קארי
פלפל חריף לפי הטעם
4 חתיכות ציפורן
1 ליטר מרק עוף (אפשר גם עשוי מאבקת מרק)
1/2 לימון סחוט
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
1/4 צרור כוסברה קצוץ דק
אופן הכנה:
שוטפים היטב את האפונה במים קרים ומסננים. מחממים את השמן בסיר על אש בינונית, מוסיפים את הבצל הקצוץ תוך כדי ערבוב עד שהבצל שקוף, מוסיפים את השום, את הזנגוויל הקצוץ, התבלינים והציפורן. מערבבים כדקה. מוסיפים את האפונה ואת מרק העוף. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשהסיר לא מכוסה כ – 45 דקות (או עד שהאפונה מתרככת. מוסיפם את מיץ הלימון.
ניתן לרסק את המרק אם רוצים.
מוזגים את המרק בקערות ומקשטים עם הכוסברה הקצוצה.