4 מנות
זמן ההכנה: 10 דקות
זמן בישול: 20 דקות
מצרכים:
10 קישואים מזן זוקיני קטנים
4 עגבניות
3 שיני שום
5 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית כמון
1 כפית טרגון יבשה
מלח ופלפל גרוס
50 גר' חמאה או תחליף חמאה
אופן ההכנה:
שוטפים את הקישואים ומורידים את הפיטם. פורסים לפרוסות עגולות. קולפים את העגבניות ומוצאים מהן את הליבה וחותכים אותן לקוביות קטנות. מקלפים את השום.
מחממים בסיר כוס מים אחת יחד עם החמאה. כשהמים רותחים מוסיפים את הקישואים ומערבבים תוך כדי בישול. מוסיפים את קוביות העגבניות והשום המעוך. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.
לאחר מכן מתבלים בכמון וטרגון ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מבשלים עוד כ-5 דקות.