4 מנות
זמן ההכנה : 12 דקות
זמן אפיה : 8 דקות
מצרכים :
4 בננות
2 כפות דבש נוזלי
2 כפות חומץ בלסמי
60 גר' צימוקים
מיץ מלימון
6 כפות שמנת בישול
100 מ"ל מים
גלידת וניל או רום – צימוקים (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות (6)
בסיר קטן מחממים את המים יחד עם מיץ הלימון. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הצימוקים, מכבים את האש ומשאירים את הצימוקים שיתנפחו.
מניחים את הבננות בתבנית בלי לקלפם ואופים אותם בתנור במשך 8 דקות. במקביל מכינים את הרוטב. בסיר קטן מביאים לרתיחה את הדבש, החומץ והשמנת. מכבים.
מסננים את הצימוקים ומוסיפים אותם לרוטב.
מוציאים את הבננות מן התנור.מניחים על צלחות הגשה .פותחים את קליפתם לכל אורכן. מוזגים מעל מן הרוטב . ניתן להגיש עם גלידה בקערה קטנה בצד .