4 מנות
זמן ההכנה: 15 דקות
זמן בישול: שעה
מצרכים:
4 שוקיים של ברווז
6 בצלי שאלוט
20 בצלי פנינה
4 שיני שום
1/2 ליטר ציר בשר
1 כוס יין לבן
1 צ'ייסר קוניאק/ברנדי
1 צ'ייסר ליקר תפוזים
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
ראשית יש לקלף ולפרוס דק את בצלי שאלוט.
יש לכתוש את שיני השום.
יש לקלף את בצלי פנינבה.
יש לחתוך את שוקי הברווז לשניים .את עודפי השומן שישנם יש להוריד.
מחממים מחבת סוטאג'. כשהיא חמה מניחים את חתיכות הברווז כשהעור כלפי מטה. רצוי לכסות את המחבת במכסה רשת. לאחר שחתיכות הברווז הזהיבו בצד העור הופכים אותן. כשהן מוזהבות מכל צדדיהן, מוסיפים את בצל השאלוט הפרוס ואת בצלי הפנינה. מקפיצים אותם יחד כחמש דקות. שופכים מעל את הקוניאק ,מדליקים מייד (פלמבה ). לאחר שהאש כבתה מוסיפים את היין , ליקר התפוזים, את ציר הבקר ואת השום הכתוש. מפלפלים וממליחים לפי הטעם. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כשעה.