4 מנות
זמן ההכנה: 40 דקות
זמן בישול: שעה
מצרכים:
300 גר' תפוחי אדמה קטנים
240 גר' שעועית ירוקה עדינה קפואה
1 פלפל ירוק פרוס לרצועות
1 פלפל אדום פרוס לרצועות
2 בצלים אדומים פרוסים
2 לבבות חסה
12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
2 ביצים קשות
15 זיתים שחורים ו15 זיתים ירוקים פרוסים לטבעות
פילטים של אנשובי
לרוטב: 2 כפות חומץ בן יין, כף חרדל, 4 כפות שמן זית, מלח ופלפל.
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים. מצננים, מקלפים ופורסים לפרוסות.
מבשלים את הביצים עד שהן קשות. מצננים, מקלפים ופורסים לפרוסות.
מרתיחים מים בסיר עם קצת מלח וחולטים בהם את השעועית הירוקה במשך כ7 דקות. מצננים ושמים מעל קרח על מנת לשמור על הצבע הירוק. מצננים שוב.
שוטפים את החסה ומפרידים בין העלים.
מערבבים את חומרי הרוטב.
שמים בקערה את הפלפלים, הבצל, את פרוסות תפוחי האדמה והשעועית הירוקה. שופכים מעל את הרוטב כך שיעטוף את הירקות. מערבבים.
להגשה:
מניחים על כל צלחת כמה עלים של חסה ומעל ערימה של הסלט הירקות. מניחים מעל כמה פרוסות של ביצים ומקשטים בזיתים ופילטים של אנשובי.
מגישים כשבצד קערה עם שאר הרוטב.