4 מנות
זמן ההכנה: 10 דקות
זמן בישול: 15 דקות
מצרכים:
500 גר' אפונת שלג
40 גר' חמאה או שתי כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
יש לקטום את שני הקצוות של תרמיל אפונת שלג. שימו לב כשקוטמים את הקצוות גם נמשך חוט, חשוב לעשות זאת כך שבזמן האכילה לא יהיו חוטים לא רצויים. שוטפים את אפונת השלג ומסננים אותה. במקביל מביאים מים לרתיחה בסיר, ממליחים אותם וכשהמים רותחים שופכים אליהם את אפונת השלג וחולטים אותה במשך חמש דקות. מסננים את אפונת השלג ומכניסים אותה למי קרח כדי לשמור על צבעה הירוק. מסננים ושומרים בצד. לפני ההגשה מחממים מחבת, מוסיפים חמאה /שמן זית. מוסיפים את אפונת השלג ומקפיצים אותה במשך חמש דקות. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.