6 מנות
זמן ההכנה: 15 דקות
זמן בישול: שעה ורבע
מצרכים:
1 פלפל אדום
1פלפל צהוב
1 חציל בינוני
1 בצל בינוני
400 גר' קישואים (3 קישואים בינוניים)
300 גר' עגבניות (3 עגבניות בינוניות)
3 שיני שום
1 חבילת בזיליקום
10 זיתים שחורים מגולענים
4 ביצים
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות.
בסיר עם תחתית עבה מחממים את השמן. בתחילה מניחים את הבצל ומטגנים אותו כארבע דקות או עד שהוא שקוף. מוסיפים את הפלפלים. לאחר כחמש דקות מוסיפים את החצילים, לאחר שתי דקות מוסיפים את הקישואים ולאחר שתי דקות את העגבניות. מערבבים קלות. לאחר כעשרים דקות מורידים את הירקות מן האש ומניחים אותם במסננת כדי שהנוזלים יתנקזו .
לאחר שהירקות התקררו, טורפים את הביצים בתוך קערה, מועכים את השום לתוך העיסה, קוצצים את חבילת הבזיליקום (תוך כדי שמירה של כמה עלים יפים לעיטור הטרין). מסיפים את הירקות ואת הבזיליקום לקערה, מערבבים, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
משמנים עם שמן זית תבנית אינגליש קייק או תבנית מאורכת מזכוכית. שופכים לתוכה את התערובת ומכסים ברדיד אלומיניום. מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות ואופים למשך שעה וחצי או עד שפני הטרין יציבים.
להגשה:
כשהטרין קרה מפרידים אותה בעזרת סכין חדה מהדפנות והופכים אותה בזהירות על צלחת הגשה, מעטרים עם עלי הבזיליקום והזיתים. ניתן להגיש עם רוטב עגבניות.
רוטב עגבניות–Coulis de tomate
6 עגבניות בשלות קלופות ומגולענות חתוכות לרבעים
6 כפות שמן זית
6 שיני שום דפוקות
6 גבעולי בזיליקום
כף סוכר
פלפל
מלח
אופן הכנה: מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים בזהירות את העגבניות, השום, הבזיליקום,הסוכר, ממליחים ומפלפלים. מכסים את הסיר ומבשלים כעשרים דקות על אש נמוכה.
טוחנים בעזרת מטחנת מוט למרקם הרצוי. מתקנים אם יש צורך את התיבול ושומרים במקרר. ניתן להקפיא. משמש גם לבסיס רוטבי פסטה .