מצרכים:
למלית:
מיץ מלימון אחד
7 תפוחים, קלופים, מנוקים מליבה וחרצנים
100 גר' חמאה
2/3 כוס סוכר
לבצק:
כוס ו1/3 קמח
100 גר' חמאה
4 כפיות סוכר
1/4 כפית מלח, 1 חלמון
2 כפות מים קרים
גרידת לימון
תבנית שאפשר להשתמש גם על הגז וגם בתנור.
1.מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 צ.)
- למלית: מטפטפים את הלימון על התפוחים.
- ממיסים בתבנית את החמאה. מוסיפים את הסוכר ועורכים מעל את התפוחים. מבשלים על אש קטנה כעשר דקות, עד שהסוכר יזהיב. הופכים את התפוחים. מבשלים עד שרוב הנוזלים יתאיידו ובתחתית המחבת ייווצר קרמל. מצננים קצת.
4.לבצק: מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הבצק לבצק. מרדדים את הבצק לעיגול שקוטרו גדול מעט מגודל התבנית.
5.מניחים את הבצק מעל התבנית, כדי שיכסה את התפוחים. תוחבים את שולי הבצק אל תוך המחבת. דוקרים את הבצק במזלג, וזורים מעל סוכר. אופים שלושים דקות והופכים על צלחת הגשה, כשקלתית הבצק למטה ומלית התפוחים גלויה .
הערה:אפשר להכין את הטארט מראש ואז משאירים אותו במחבת ולפני ההגשה מחממים מעט והופכים על צלחת הגשה.