האם קיים משהו מרתק יותר מן החלום?
עולם שלם של צבעים צורות עבר הווה ועתיד מתרחשים במוחו של האדם מדי לילה ועם ההתעוררות מתפוגגים להם.
היצירה המופלאה הזו האנושית הנקראת חלום מאז ומתמיד סקרנה את נפש האדם בניסיון להבין את פשרו ומהותו של החלום
אז כמה עובדות שאולי לא ידענו וחשוב לאמר:
1) כולנו חולמים , אין אדם אשר לא חולם ישנם אנשים שקשה להם לזכור את חלומותיהם ויחד עם זאת אנשים תמיד חולמים החלום הינו חלק אינטגרלי משלבי השינה.
2) פעם חשבו שבלילה כאשר האדם ישן לא מתרחשת כל פעילות מוחית כאילו המח ,הלך" לישון איתנו. היום אנחנו יודעים בוודאות כאשר מצמידים לאדם במשך הלילה אלקטרודות המודדות את גלי המוח (EEG) מגלים שמתרחשת פעילות ענפה ביותר מההיבט הקוגניטיבי. בזמן החלום מעורבות כל כך הרבה מחשבות רגשות ואף תחושות פיזיולוגיות ברורות , מתח, חרדה וגירוי מיני.
3) התפקיד של החלום הוא מעין "מגרסה" מנטלית דהיינו כל חוויה שאנחנו חווים במשך היום אשר יוצרת אי נעימות כלשהי, תסכול, חרדה פחד למינהו חייבת לקבל "עיבוד" כלשהו כדי שנוכל להמשיך ולתפקד לכן החויות הבלתי גמורות הללו מוכנסות לסוג של תיקיה הנקראת "נטפל בזה אחר כך" והאחר כך הזה הוא החלום שבהיותו חלום הוא אינו כבול לחוקי המציאות הרציונאלית למיניהם דהיינו בחלום מתרחשים אירועים אשר אינם כפופים לחוקי המציאות הדרקוניים ומכיון שכך הכל מתאפשר הכל נעשה בהיר, ומרפא.
4) מכאן ניתן להבין את עוצמתו של המשפט הבא: "אנחנו לא רק חולמים מכיון שאנחנו ישנים אלא אנחנו ישנים בגלל שאנחנו חולמים" ה תרגום הישיר של המשפט הוא שברור שהחלימה מתרחשת בזמן השינה כי היא מופיעה בין שלב שינה אחר לזה שמגיע אחריו מה שפחות ברור הוא שהשינה מתאפשרת בזכות החלימה כי החלום "מעבד" את החויות הלא סגורות שלנו המצטברות במשך היום ולכן אנחנו יכולים להמשיך לישון ללא הפרעה. מקום שבו החלום אינו יכול ל"עבד" לנו את האירוע הוא הופך להיות "סיוט לילה " ומעיר אותנו מהשינה.
5) חלומות שכיחים שכולנו חולמים בצורה זו או אחרת שיניים שבורות, שיניים חסרות, רודפים אחרינו , פורצים לנו הביתה, נמצאים במקום חדש מבלי לדעת היכן כל החלומות הללו נחלמים במצבי מתח לחץ חרדה ולכן הם נקראים חלומות אוניברסליים
לסיכום החלום הוא היצירה המתוחכמת של המוח האנושי ושל התת מודע חשוב שנתאמן על לזכור חלומות ולהבין את פשרם כדי ללמוד על עצמנו ועל המודעות העצמית שלנו עוד ועוד