4 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן האפיה: 25 דקות
מצרכים:
1 מלון
1 בצק עלים (על בסיס חמאה)
259 גר' גבינת מסקרפונה
1 שקית סוכר וניל
1 חלבון
50גר' חמאה ועוד 20 גר' לשימון התבניות
100 גר' סוכר
200 מ"ל יין לבן קינוח
50 גר' פיסטוקים טבעיים
אופן ההכנה:
יש לחמם את התנור לחום של 180 מעלות. יש לשמן ארבע תבניות של טארטליטים. מניחים את בצק העלים על התבניות ומעבירים מעל את המערוך כך נוצרים ארבעה עיגולי בצק. מהדקים על התחתית ועל הדפנות. מעל הבצק מניחים חופן של שעועית יבשה או חומוסים. מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות.
במקביל חוצים את המלון ומגלענים אותו. בעזרת כף פריזיאן יוצרים עיגולי מלון. מניחים אותם בצד.
מקציפים בקערה את החלבון, מוסיפים את הגבינה עם הסוכר וניל ומקציפים עד קבלת קרם הומוגני. שומרים במקרר.
כשהבצק אפוי, מוצאים מן התנור ומוציאים את השעועית /חומוס ומצננים. כשהבצק קר, שופכים מעל את קרם המסקרפונה.
במחבת סוטג' ממיסים את החמאה עם הסוכר, נותנים שיווצר קרמל רך ואז מגלגלים בו את כדורי המלון. מניחים אותם מעל הקרם מסקרפונה. שופכים מעל הקרמל את היין ומצמצמים לחצי על אש גבוהה וכאשר הוא הופך לסירופ שופכים מעל הטארטלים. כותשים את הפיסטוקים ומפזרים מעל.