6 מנות
זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפיה: 40 דקות
מצרכים:
100 גר' שוקולד לבן (חתוך לקוביות)
5 קיווי
100 גר' קמח
130 גר' סוכר
300 מ"ל חלב
4 ביצים
40 גר' חמאה מומס
1/2 שקית אבקת אפיה
אבקת סוכר לעיטור
אופן הכנה:
יש לחמם את התנור לחום של 180 מעלות.
שמים את החלב בסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את השוקולד הלבן ותוך כדי ערבוב ממיסים אותו. כשהשוקולד מומס, משאירים בצד ומצננים.
מקלפים את הקיווי ופורסים לפרוסות.
בקערה שמים את הביצים ומוסיפים את הסוכר ומקציפים. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפיה ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה, מערבבים ולבסוף מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עד קבלת מסה אחידה.
משמנים תבנית עגולה קפיצית (קוטר 20) ושופכים בה את המסה. מעל הבצק מסדרים את פרוסות הקיווי (לוחצים עליהם קלות כדי להדק אותם על הבצק). אופים במשך ארבעים דקות. בסיום האפיה בעזרת סכין בודקים שמוכן ( להב הסכין צריך לצאת נקי ויבש). מצננים כחמש דקות. שמים את הקלפוטי על צלחת הגשה ומפזרים מעל אבקת סוכר.