4 מנות
זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפיה: 30 דקות
מצרכים:
400 גר' תפוחי אדמה
200 גר' קישואים
200 גר' כרובית
100 גר' גבינה צהובה
100 מ"ל
1 כף פרורי לחם
4 ביצים
15 גר' חמאה
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 210 מעלות (7). מחממים בסיר מים ומוסיפים שתי כפות מלח בישול.
מקלפים את תפוחי האדמה והקישואים. שוטפים את הכרובית. כשהמים רותחים, מוסיפים את הירקות ומבשלים אותם עד שמתרככים. מועכים אותם לפירה חלק.
מפרידים בין החלמונים והחלבונים. מוסיפים את החלמונים לפירה ומערבבים היטב. מוסיפים לתערובת את השמנת ואת הגבינה ומערבבים שוב.
מקציפים את החלבונים עם מעט מלח לקצף יציב. מוסיפים אותם לתערובת הירקות בתנועות קיפוליות. מפלפלים וממליחים לפי הטעם. משמנים תבנית סופלה, שופכים מעל את תערובת הירקות ומפזרים מעל את פירורי הלחם. אופים כ–שלושים דקות או עד שייצא שחום.