4 מנות – תבנית פאי 24
זמן הכנה: 25 דקות
זמן אפיה: 20 דקות
מצרכים
125 גר' קמח
100 גר' רוקפור
10 פטריות מסוג שמפיניון
300 מ"ל חלב
3 ביצים
1 כפית סוכר
חמאה לשמון התבנית
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
יש לחמם את התנור לחום של 180 מעלות (6)
יש לנגב את הפטריות ולפרוס אותן לחתיכות גדולות.
יש לשמן את תבנית הפאי עם קצת חמאה. להניח מעל את חתיכות הפטריות.
שמים בקערה את הביצים ומוסיפים להם את הסוכר. מערבבים בעזרת מטרפה עד קבלת מרקם אחיד ומוקצף. מוסיפים את החלב ואת גבינת הרוקפור. מערבבים היטב. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם (זהירות גבינת הרוקפור מלוחה!). תוך כדי ערבוב מוסיפים את הקמח כדי למנוע יצירת גושים. מערבבים עד קבלת מרקם אחיד. שופכים את התערובת מעל הפטריות ואופים במשך עשרים דקות.