4 מנות
זמן ההכנה:15 דקות
זמן המתנה:3 שעות
מצרכים:
1כף וחצי כפות שמנת 42%(קרם פרש)
1 כף וחצי שמן זית
1/4 כף עירית קצוצה
1/4 כף שמיר קצוץ
מלח ופלפל גרוס
1 כף וחצי רוטב סוייה
1 לימון
100גר' סלמון מעושן
250 גר' סלמון טרי
3 מלפפונים קטנים חמוצים (בחומץ) קצוצים
1 כף צלפים
1/2 בצל אדום קצוץ
כמה עלי שמיר וקצת עירית קצוצה לעיטור
אופן ההכנה:
יש לשטוף היטב את הלימון, לייבש אותו ובעזרת זסטר יש לקלף את קליפת הלימון. מרתיחים מים בסיר קטן, שמים את קליפת הלימון ומבשלים כ-שלוש דקות .מסננים ושומרים בצד. יש לסחוט חצי לימון ולשמור בצד את המיץ שלו.
יש לחתוך את שני סוגי הסלמון לקוביות קטנות .
יש לערבב בקערה קטנה את העירית הקצוצה, הבצל הקצוץ, המלפפונים הקצוצים ומיץ הלימון .
בקערה מערבבים יחד את שני סוגי הסלמון עם השמנת ותערובת הקצוצה .יש להוסיף את קליפות הלימון והצלפים. לערבב .לזלף מעל את שמן הזית ולתבל במלח ופלפל לפי הטעם .לערבב שוב .
ניתן להגיש בכוסות מרטיני ולעטר בעלי שמיר ועירית קצוצה .