4 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן אפיה: 10 דקות
מצרכים:
לבצק:
150 גר' קמח תפוחי אדמה
150 גר' קמח
3 גר' אבקת אפיה
250 מל' מים קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
המילוי:
30 גר' אבקת סוכר
30 מיל' קלבדוס (ברנדי תפוחים)
3 תפוחי גראן סמיט
אופן ההכנה:
יש לקלף את התפוחים ולרוקן את הליבה .יש לפרוס אותם לפרוסות בעובי של 2 ס"מ. מניחים אותם בקערה ושופכים מעל את הקלבדוס .משרים בצד.
בקערה מערבבים יחד את שני סוגי הקמח, המלח ואבקת האפיה .מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את המים עד קבלת מסה אחידה .מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים .
יש לחמם בסיר טיגון את השמן לחום של 180 מעלות .
טובלים את פרוסות התפוחים בבצק ומניחים בשמן לטיגון .יש להיזהר שלא ישרף .כשהלביבות זהובות מוציאים ומניחים על נייר סופג .מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל אבקת סוכר.
ניתן להגיש עם מייפל.