4 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
מצרכים:
6 גזרים מקולפים
1 תפוח גראן סמיט מקולף ומגולען
1 תפוח פינק ליידי
50 גר' אגוזי לוז קצוצים גס
1 פומלה מקולף
מלח ופלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית
1 כף וחצי חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
מגרדים יחד את הגזר והתפוחים ושמים בקערה. בקערה קטנה מערבבים יחד את שמן הזית והחומץ. מפלפלים וממליחים לפי הטעם. שופכים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים היטב.
בעזרת סכין חדה ומעל צלחת מוציאים את הקליפה השקופה מכל פלחי הפומלה ושומרים אותם בצד. את מיץ הפומלה מוסיפים לסלט ומערבבים שוב.
מחממים מחבת ובה קולים את אגוזי הלוז (יש להזהר לא לשרוף אותם!). מסננים.
להגשה: מניחים על כל צלחת פלחי פומלה, מעל מסדרים מן הסלט ומקשטים לבסוף עם אגוזי הלוז. כדי שייצא יפה אפשר להשתמש בטבעת מתכתית. מחלצים אותה בזהירות .