מתכון מאת: שף קונדיטור פנינה גרינבלט בואדנה 052-3899189
זמן ההכנה: 20 דקות
מצרכים ל- 15-20 כוסות
ק"ג תּוּתִים שְׁטוּפִים לְלֹא עָלִים
1 כַּף אַבְקַת סֻכַּר
מִיץ מֵחֲצִי לִימוֹן
4 חֶלְבּוֹנִים
1 כּוֹס סֻכָּר
2 מְכָלֵי שַׁמֶּנֶת מְתוּקָה
3 כַּפִּיּוֹת גֶ'לָטִין
חֳמָרִים לְהַפְתָּעַת הַקְּרַנְץ':
300 גּ רְַם שְׁבבָיֵ קָ רָמלֶ
250 גְּרַם מְחִית נוּגָט
300 גְּרַם שׁוֹקוֹלַד חֲלַב
נְיַר אֲפִיָּה
לְקִשּׁוּט:
קְרַנְץ' שׁוֹקוֹלָד אוֹ קְלִיק קָטָ
אופן ההכנה:
הַפְתָּעַת הַקְּרַנְץ':
לשִָׂים בּקְִע רָָה אתֶ שְׁבבָיֵ הקַָּ רָמלֶ (אםִ משְִׁתּמַּשְִׁים בּקַּוֹ רְנפְלְקְֶס, ל רְַסּקֵ
וְלָשִׂים בִּקְעָרָה).
לְהָמִיס אֶת הַשּׁוֹקוֹלָד וְהַנּוּגָט בַּמִּיקְרוֹגַל.
לָצֶקֶת עַל שְׁבָבֵי הַקָּרָמֶל אֶת תַּעֲרבֶֹת הַשּוֹׁקוֹלָד וְהַנּוּגָט וּלְעַרְבֵּב הֵיטֵב, עַד
שֶׁכָּל הַשְּׁבָבִים מְצֻפִּים בְּשׁוֹקוֹלָד.
לָצֶקֶת אֶת הַתַּעֲרֹבֶת עַל נְיַר אֲפִיָּה וּמֵעָלֶיהָ לְהָנִיחַ נְיַר אֲפִיָּה נוֹסָף.
לְרַדֵּד בְּעֶזְרַת מַעֲרוֹךְ לְעָלֶה דַּק. לַחְזֹר עַל הַתַּהֲלִיךְ עַד שֶׁכָּל הַתַּעֲרֹבֶת
נִגְמֶרֶת )בְּעֵרֶךְ אַרְבָּעָה עָלִים(. לְהָנִיחַ בַּמַּגָּשׁ וּלְקָרֵר בְּמַקְפִּיא כְּ 10- דַּקּוֹת.
מוּס תּוּת:
לְרַסֵּק אֶת הַתּוּתִים עִם אַבְקַת הַסֻּכָּר וּמִיץ הַלִּימוֹן, בִּמְעַבֵּד מָזוֹן אוֹ בִּבְּלֶנְדֶּר,
וּלְסַנֵּן. לְהַקְצִיף אֶת הַחֶלְבּוֹנִים עִם הַסֻּכָּר לְקֶצֶף יַצִּיב.
לְהָמִיס אֶת הַגֶּ'לָטִין בִּמְעַט מַיִם חַמִּים, עַד שֶׁכָּל הַגֶּ'לָטִין רַךְ וְנוֹזְלִי, לְהוֹסִיף
לְתוּתִים וּלְעַרְבֵּב (מֻמְלָץ לְסַנֵּן שׁוּב כְּדֵי שֶׁלֹּא יִשָּׁאֲרוּ גּוּשִׁים}.
לְקַפֵּל אֶת קֶצֶף הַבֵּיצִים לְתוֹךְ תַּעֲרֹבֶת הַתּוּתִים, עַד לְקַבָּלַת תַּעֲרֹבֶת אֲחִידָה.
בִּקְעָרָה נִפְרֶדֶת, לְהַקְצִיף אֶת הַשַּׁמֶּנֶת הַמְּתוּקָה לְקֶצֶף יַצִּיב. לְקַפֵּל לְתוֹךְ
תַּעֲרֹבֶת הַתּוּתִים.
הרכבת המנה:
לִשְׁבֹּר חֲתִיכוֹת מֵהַקְּרַנְץ' וּלְסַדֵּר בְּתַחְתִּית כּוֹס זְכוּכִית.
לִמְזֹג מֵעַל מוּס עַד חֲצִי גֹּבַהּ הַכּוֹס.
לְפַזֵּר קְלִיק אוֹ קְרַנְץ' וּלְכַסּוֹת בְּמוּס עַד לְמַעְלָה.
לְקַשֵּטׁ בַּחֲתִיכוֹת קְרַנְץ'.
לְהַכְנִיס לַמְּקָרֵר לִשְׁעָתַיִם וּלְהַגִּישׁ.