מצרכים:
צלע בקר (מס' 2) במשקל 1.8 ק"ג (לבקש מהקצב לקשור אותה)
7 שיני שום
8 ענפי תימין טרי
2 כוסות יין אדום
מלח ופלפל גרוס
5 כפות שמן
50 גר' חמאה או שומן אווז
אופן הכנה:
חותכים את שיני השום לחצי, מבצעים חתכים בצלע ומחדירים את חצאי שיני השום משני צידי הצלע. מפלפלים וממליחים את הצלע. מניחים מעליו את ענפי התימין.
שופכים מעל את היין האדום ומשרים ללילה שלם במקרר, כשמידי פעם הופכים את הצלע בתוך המשרה.
למחרת בבוקר מוציאים את הבשר כשעתיים לפני האפייה.
מוציאים את הצלע מהמשרה. מניחים בתבנית לתנור.
שופכים מעל את השמן וחותכים את החמאה או את שומן האווז לקוביות קטנות ומפזרים מעל.
מחממים תנור לחום של 250 מעלות ומכניסים את התבנית לכ-15 דקות על מנת לסגור את הבשר ואז מנמיכים ל-180 מעלות וממשיכים לאפות כ-50 דקות עד שעה(מומלץ להשתמש במד חום לבשר עד לקבלת מידת העשייה הרצויה).
תוך כדי האפייה, יש להרטיב את הבשר בנוזלים שלו. כשהבשר מוכן, מוציאים מהתנור, מניחים מעליו רדיד אלומיניום ומניחים לבשר כ-10 דקות לפני הפריסה. פורסים ומגישים בליווי תפוחי אדמה אפויים בתנור או שעועית ירוקה.
בתאבון ….