5 פרסות בינוניות.
1 כרובית קטנה.
6 ביצים.
4 עגבניות קלופות ,נקיות מגרעינים וחתוכות לקוביות קטנות.
3 שיני שום.
2-4 כפות של פטרוזיליה קצוצה.
1/4 פלפל חריף קצוץ.
1 גביע יוגורט.
5-6 כפות של קמח .
5 כפות של עמילן תירס.
פלפל ,מלח לפי הטעם.
כורכום לפי הטעם.
שמן לטיגון.
|
|
מנקים את הפרסה. חותכים את החלק התחתון ואת העלים הירוקים. מחלקים לחלקים בינוניים. מרתיחים מים בסיר אידוי. כשרותחים המים, ממליחים אותם ומוסיפים את הפרסה. מבשלים כ – 15 דקות ומסננים כמה שעות כדי שהמים ירדו.
במקביל מבשלים את הכרובית שפרקנו לפרחים. מאדים אותה כ – 20 דקות או עד שהיא רכה .
לוקחים את הפרסה, טוחנים אותה במעבד מזון, מוסיפים 3 ביצים, מוסיפים 5 כפות של עמילן תירס, מערבבים היטב עד קבלת עיסה הומוגנית. ממליחים ומפלפלים.
בקערה נוספת מועכים את הכרובית, מוסיפים 3 ביצים, מוסיפים כ 5-6 כפות קמח ,1 כפית כורכום ומערבבים היטב .
מחממים במחבת שמן. בעזרת כף יוצקים למחבת לביבה מתערובת הפרסה .
חוזרים על התהליך מספר פעמים .מטגנים מכל צד. מוציאים לצלחת שעלית מונח נייר סופג .מסננים מעט
חוזרים על התהליך עם תערובת הכרובית .
מכינים את סלסת העגבניות עם היוגורט : מערבבים את העגבניות, הפלפל החריף , השום הקצוץ, היוגורט, ממליחים,מפלפלים ולבסוף מוסיפים פטרוזיליה קצוצה .
מסדרים בצלחת 2-3 לביבות מכל סוג .מעטרים מסביב עם סלסה העגבניות
בתיאבון !