4 מנות
זמן ההכנה: 15 דקות
זמן האפיה: 20 דקות
מצרכים:
4 תפוחי עץ
80 גר' אוכמניות טריות או קפואות
30 גר' צימוקים
30 גר' אגוזי מלך
30 גר' שקדים
30 גר' פיסטוק
1 כפית קינמון
3 כפות סוכר
100 מ"ל קלבדוס
מיץ מתפוז
כמה טיפות של תמצית וניל
4 מקלות קינמון לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 160 מעלות (5)
טוחנים את כל הפירות היבשים והאוכמניות עם הקינמון ותמצית הוניל .
שוטפים את התפוחים, חותכים את החלק העליון ומרוקנים את הליבה .
בתוך חלל התפוח ממלאים במלית ומחזירים את המכסה על התפוחים. מניחים את התפוחים על תבנית . בכל תפוח תוקעים מקל קינמון.
מחממים בסיר את מיץ התפוזים עם הקלבדוס והסוכר. מערבבים ושופכים מעל התפוחים .אופים בתנור במשך עשרים דקות. מדי פעם שופכים מן הנוזל מעל התפוחים.
מגישים חם.