4 מנות
זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפיה: 20 דקות
מצרכים:
4 תפוחי עץ
80 גר' אוכמניות טריות או קפואות
30 גר' צימוקים
30 גר' אגוזי מלך
30 גר' שקדים
30 גר' פיסטוק
1 כפית קינמון
3 כפות סוכר
100 מ"ל קלבדוס
מיץ מתפוז
כמה טיפות של תמצית וניל
4 מקלות קינמון לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 160 מעלות (5)
טוחנים את כל הפירות היבשים והאוכמניות עם הקינמון ותמצית הוניל .
שוטפים את התפוחים, חותכים את החלק העליון ומרוקנים את הליבה .
בתוך חלל התפוח ממלאים במלית ומחזירים את המכסה על התפוחים. מניחים את התפוחים על תבנית . בכל תפוח תוקעים מקל קינמון.
מחממים בסיר את מיץ התפוזים עם הקלבדוס והסוכר. מערבבים ושופכים מעל התפוחים .אופים בתנור במשך עשרים דקות. מדי פעם שופכים מן הנוזל מעל התפוחים .
מגישים חם