מצרכים:
1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים עם קליפתם
4 שיני שום
2 בצלים פרוסים לחצאי טבעות
2 כפיות כמון
1 כף עשבי פרובנס
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
שמים בסיר את תפוחי האדמה ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט.
מקררים מעט, מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות.
במחבת שמים שמן זית ומתחילים להזהיב את הבצל, מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים להקפיץ כך שתפוחי האדמה יזהיבו מכל צד.
מוסיפים את השום הקצוץ דק, מתבלים בעשבי פרובנס, כמון, מלח ופלפל גרוס לפי הטעם.
ניתן להחליף את שמן הזית ב 60 גר' חמאה או בשומן אווז
בתיאבון!