4 מנות
מנה מאזור של אוברן (Auvergne) .מנה חורפית ומאוד מנחמת. אפשר להגיש לצד סלט חסה.
זמן ההכנה: 30 דקות
זמן בישול: 40 דקות
מצרכים:
800 גר' תפוחי אדמה
1 שן שום
1 חבילה קטנה של פטרוזיליה
300 גר' גבינה צהובה מגוררת
50 גר' של קרם פרש (שמנת 42%)
200 גר' ערמונים (2 חבילות)
2 כפות שמן תירס
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה, שוטפים וחותכים אותם. במחבת מחממים את השמן. כשהשמן חם מוסיפים את חתיכות תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים. מערבבים. מקלפים את שן השום וקוצצים אותה. מוסיפים למחבת. שוטפים את הפטרוזיליה וקוצצים אותה. מוסיפים למחבת ומערבבים שוב. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה זהובים היטב.
מוסיפים את הערמונים, מערבבים ואז תוך כדי ערבוב מוסיפים את הגבינה כך שהיא תעטוף את כל תפוחי האדמה. כל זה נעשה על אש נמוכה.
לבסוף מוסיפים את השמנת ומערבבים שוב. מגישים מיד.