6 מנות
זמן ההכנה: 15 דקות
זמן בישול: 30 דקות
מצרכים:
1,3 קג' פטריות (שמפיניון, פורטובלו, יער, מלך )
1 בריוש מיובש ומפורר לפירורים
1 עגבניה מקולפת וקצוצה
1 בצל שאלוט קצוץ
5 עלי בזיליקום קצוצים
1 כף פטרוזיליה קצוצה
5 כפות שמנת 42% (קרם פרש )
1/2 כוס יין פורט
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
יש לנקות את הפטריות ולחתוך אותם לחתיכות.
מניחים בסיר את כל הפטריות, העגבניה, הבצל שאלוט, השמנת, היין פורט, הבריוש, מלח ופלפל גרוס. מערבבים ומכסים.
מתחילים את הבישול על אש גבוהה עד שהתבשיל מגיע לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה ובעבוע קל למשך שלושים דקות.
את עשבי התיבול מפזרים לפני ההגשה.