6 מנות
זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול: שעה וחצי
מצרכים:
1.2 ק"ג כתף כבש חתוך לקוביות
500 גר' תפוחי אדמה זן גורמה
4 גזרים, ניתן גם לקחת בצבעים שונים
6 לפתות קטנות
1 חבילה בצל ירוק
2 קישואים
500 גר' אפונה טריה מקולפת
300 גר' אפונה ריחנית
2 שיני שום
3 כפות שמן זית
1 כף קמח תפוחי אדמה
1 בוקה גרני
1 חבילה בזיליקום טרי
1 כוס יין לבן יבש
2 כפות ערק
200 מ"ל מים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
יש לשטוף ולקלף את הירקות. בעזרת קולפן יוצרים רצועות של גזר, קישואים ותפוחי אדמה. את הבצלים, הלפתות והאפונה הריחנית יש להשאיר בשלמותם.
בקערה מניחים את קוביות הכבש ומעל מפזרים את הקמח. מטלטלים את הקערה מצד לצד כדי שכל הקוביות יתכסו בקמח מכל צדדיהם.
בסיר עם תחתית עבה מחממים את שמן הזית ומשחימים קלות את הבצלים, שיני השום ואת קוביות הכבש. ממליחים ומפלפלים .
שופכים מעל את היין, הערק והמים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הבוקה גרני, הלפתות וחצי חבילת בזיליקום. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 45 דקות.
לאחר מכן מוסיפים את רצועות הגזר והקישוא ואת שאר הירקות וממשיכים לבשל שלושים דקות על אש קטנה ושהסיר מכוסה.
להגשה:
קוצצים את יתר הביליקום. מניחים את הבשר ואת הירקות על צלחת ההגשה. מפזרים מעל בזילקום. את הרוטב מגישים בצד.