4 מנות
זמן ההכנה: 30 דקות
זמן בישול: 30 דקות
מצרכים:
700 גר' דג סלמן
50 גר' ערמונים
200 מ"ל שמנת בישול
1 כפית גרעיני חרדל
מלח ופלפל גרוס
1 סלסלה פטריות פורטובלו
500 מ"ל ציר דגים
40 גר' חמאה
1 כף שמן זית
1/4 חבילה כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
יש לצמצם את ציר הדגים ב-1/3. להוסיף אליו את השמנת, לצמצם שוב ולהוסיף בהדרגה את החמאה (30 גר'), להמליח ולפלפל לפי הטעם. לבסוף בעזרת מוט מיקסר לטחון את הרוטב כדי להפוך אותו לחלק.
מנקים את פטריות הפורטובלו ומקפיצים אותם במחבת עם יתר החמאה ומוסיפים את הערמונים שקצצנו בצורה גסה. מקפיצים כבמשך שלוש דקות.
חותכים את דג הסלמון לקוביות בינוניות. במחבת מחממים את שמן הזית ומקפיצים את קוביות הדג במשך דקה כדי לסגור אותם. שומרים בצד.
בסיר מחממים יחד את הרוטב ואת תערובת הפטריות והערמונים. מוסיפים את קוביות הדג ומבשלים על אש נמוכה במשך עשר דקות ללא רתיחה.
בזמן ההגשה מפזרים מעל גרעיני חרדל וקצת כוסברה קצוצה.