שפת המוח

אילוסטרציה ראש אדם בנוי מעלים

המוח קולט מסרים באמצעות החושים שלנו, לשם ברור מה קורה בסביבה, ובעיקר מה עליו לעשות בכדי לשמור על ההישרדות של הגוף. כמו-כן, המוח שלנו מדבר איתנו, בצורה של מסרים חשמליים ושחרור חומרים כימיים. עובדה זו צורכת הרבה מאוד אנרגיה פיזית. מכאן, בכדי לשמור על אנרגיה המוח יראה לנו רק את מה שנמצא ברגע זה במודע – במחשבה שלנו, ואת יתר המידע הוא יאחסן ישירות בחלק הסמוך או הלא-מודע.

המידע החושי שנקלט נשמר בצורה של סרטים, תמונות, צלילים, קולות ותחושות. כשלכל חוויה יש תת-מאפיינים שונים. כשלרוב אנחנו עובדים לרוב עם שלוש שיטות ייצוגיות: חזותי, שמיעתי ותנועתי/תחושתי.

לדוגמא תת-מאפיינים של המערכת החזותית-הוויזואלית כשחור לבן או צבעונית, מטושטשת-עמומה או בהירה, תלת-מימד או שטוחה ועוד.

תת-מאפיינים של המערכת השמיעתית-האודיטורית, כשצלילים יכולים להיות רמים או רכים, או כאלה המגיעים מכיוון מסוים, טון, עוצמה, משך וסוג הצליל – כמילה, צעקה, מוסיקה ועוד.

תת-מאפיינים של המערכת התחישתית-קינסטטית, כמרקם, עוצמה, לחץ, טמפרטורה, בהתייחס לתחושות ורגשות במקומות שונים בגוף.

בדומה ריחות יכולים להיות נעימים או פוגעים, חזקים או חלשים, וטעם יכול להיות מתוק, מריר, מלוח או חריף, חזק או מתון.

אבחנות עדינות אלה נקראות sub modalities ובעברית תת-אופניות, אלו הם סוג של "קידוד" של ה"לא-מודע", המעורר מצבים רגשיים שונים. מטרתן להגדיר את האיכויות של הייצוגים הפנימיים שלנו. Sub modalities הם רכיבי מפתח רבים של טכניקות NLP.

בשינוי Sub modalities, בעצמם או כחלק מטכניקות אחרות. מטרתם לסייע לאנשים להפסיק לעשן, לאכול יותר מזונות מסוימים, לשנות את האמונות ואת הערכים, לשפר את המוטיבציה, לעבור מלחץ לרוגע ועוד. לדוגמא: תמונת עוגת שוקולד צבעונית וצלילים של השוקולד המבעבע יעוררו רגשות מסוג מסוים. לעומת, תמונת שוקולד בשחור ולבן, וללא קולות וצלילים, מעוררים רגשות שונים.

שינוי בתתי המאפיינים ישפיעו על הרגשות שלנו לגבי חוויות כאב מהעבר, בתפיסת העצמי ותפיסת העולם, ומכאן גם על חוויות עתידיות, שהרגשות שלנו לגביהן יוצרת בחיינו תקיעות או דחיינות. הידיעה היא שניתן לעשות שינוי בתת-המאפיינים, "הקידוד" של החוויה, והשלב הראשון הוא דיגום המאפיינים כהכנה לשינוי מצב רגשי מסוים.

ה-sub modalities מאפשר לנו לקודד את החוויות שלנו ולתת משמעות חדשה לזיכרונות העבר שלנו ועתיד (ייצוגים פנימיים). אנו משתמשים ב-sub modalities כדי לאחסן את הזיכרונות (בעבר ובעתיד). אנחנו לא יכולים לשנות אירוע שכבר קרה. יחד עם זאת, על-ידי התאמת sub modalities של הזיכרון שאנחנו יכולים לשנות את האופן שבו אנו תופסים אותו ולהגיב אליו, כשזה נכון גם לאירועים עתידיים.

 

זיהוי תת-החושים Sub Modalities תת-אופניות החוויה לשינוי רגשי לגבי העבר או הווה או עתיד נאבחן למציאת תתי המאפיינים הדומיננטי-הדרייבר CRITICAL/DRIVER S.M, ששינוי שלו עושה את השינוי הרגשי, והוא הכרחי ליצירת השינוי המשמעותי ביותר.

 

רחל סטיקלרו

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 126
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
מודעת פרסום של שי מזרחי - מלחמות ה- AI
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן