4 מנות
זמן ההכנה: 30 דקות
זמן בישול: שעה וחצי
מצרכים:
4 שוקי אווז
150 גר' פטריות יער
150 גר' פטריות פורטובלו
2 בצלים
שומן אווז
400 מ"ל ציר בקר
25 מ"ל ארמניאק או ברנדי
בוקה גרני
מלח ופלפל גרוס
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
10 תפוחי אדמה בינוניות
אופן ההכנה:
ראשית מקלפים את הבצלים וקוצצים אותם. מקלפים גם את תפוחי האדמה.
מנקים את הפטריות בעזרת מטלית לחה ואז חותכים אותם לרביעיות.
מחממים מחבת וממיסים בה כף שומן אווז, משחימים מכל הצדדים את שוקי האווז. בזמן סגירת השוקיים יש לשפוך מדי פעם את עודפי השומן.
בסיר עם תחתית עבה ממיסים על אש בינונית כף וחצי שומן אווז, מוסיפים את הבצל הקצוץ. מבשלים עד שהבצל שקוף ואז מוסיפים את שוקי האווז.
מוסיפים את ציר הבקר והבוקה גרני. מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות. לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ-40 דקות.
במחבת שבה השחמנו את שוקי האווז מקפיצים את הפטריות ואז שופכים מעל את הארמניאק /ברנדי ומדליקים על מנת לעשות פלמבה.
מוסיפים את הפטריות לסיר בו מבשלים את שוקי האווז ותפוחי האדמה . מבשלים עוד כ-10 דקות נוספות.
מעבירים לצלחת הגשה ומעל מפזרים פטרוזיליה קצוצה.