לי באופן אישי זה היה ברור, אבל לאחרונה אני חווה יותר ויותר סביבי את ההבנה שנטמעה בקרב אנשים רבים על מהות, משמעות וחשיבות המגע.
הרצון והצורך בקירבה בוערים בנו כעת אולי יותר מאי פעם, אחרי תקופה ארוכה של ריחוק מתוך מטרה לשמור על הבריאות.
עכשיו הגיע תורו של המגע ובראשו החיבוק לעלות לקדמת הבמה ולהסביר לנו עד כמה הוא בעצמו תורם לבריאות, והפעם הוא כאן כדי להישאר.
אנחנו מחבקים כשאנחנו מתרגשים, שמחים, עצובים או מבקשים לנחם או למצוא נחמה, החיבוק גורם לנו להרגיש טוב יותר וישנן עובדות נחקרות ומוכחות עד כמה החיבוק גם תורם לבריאות.
5 סיבות לחבק ולהיות מחובק:
- החיבוק מעניק לנו תחושת בטחון, מה שמאפשר תקשורת פתוחה ומקרבת וגם מוביל לאינטימיות קרובה יותר (תלוי עם מי מתחבקים גם).
- החיבוק גורם לשחרור של אוקסיטוצין שיכול לעזור להפיג רגשות שליליים כמו בדידות או כעס וגם להרגיע סטרס, להוריד רמות לחץ דם, לשפר את איכות השינה.
- החיבוק מגביר את תחושת הערך העצמי והבטחון העצמי – חישבו על החיבוק מההורים, מאנשים אהובים וחברים ותזכרו בקלות בתחושת החיבור לעצמכם שנוצרת שם מתוך המקום המאמין והמקבל.
- החיבוק גורם לנו להיות במודעות ובנוכחות ברגע הזה, מה שמאפשר לנו להרגיש יותר שמחה פנימית, ממש כמו רגע מדיטטיבי.
- כאשר מתחבקים המערכת הפרא – סימפטתית שאחראית על הרוגע, ההרפיה, הריפוי וגם העיכול בפעולה. פעולת החיבוק מאפשרת לחדש את האנרגיה ולעזור לגוף "לתקן " את עצמו ולעבור למצב מאוזן יותר. יחד עם רגשות האהבה, הקבלה, ההודיה והחמלה שעולים משחרור הסרוטונין והאוקסיטוצין זה לא מפתיע שלאחר החיבוק אנחנו מרגישים שמחים, רגועים ונוכחים יותר.
הוראות שימוש: לחיבוק אפקטיבי יש להיצמד למשך 20 שניות
מינון מומלץ: בין 10 דקות ביום במצטבר ועד לכמה שיותר
רעות מויאל l רפואה סינית וטיפולי מגע לנשים בשוהם l 050-9293378