6 מנות
קונפי שום.
20 שיני שום.
1 כף דבש.
3/4 כוס שמן זית ו- 3 ענפים של תימין.
1/2 כפית מלח גס.
רוטב בלסמי
3/4 כוס חומץ בלסמי.
2 כפות סוכר חום.
לרוסטביף
1/4 כוס שמן זית.
1 ק"ג אנטרקוט בקר.
2 כפות חרדל גרעינים.
2 כפות חרדל רגיל.
4 שיני שום פרוסות דק.
עשבי תיבול.
מלח גס.
אופן ההכנה
לקונפי שום:מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות.שמים בתבנית את כל החומרים,מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 40 דקות.
לרוטב שמים בסיר את החומץ והסוכר.מצמצמים כ – 15 דקות.
מגבירים את חום התנור,
כמה שעות לפני צליית הבשר מורחים אותו בשני סוגי החרדל ומשפדים אותו עם השום.
מחממים שמן במחבת וסוגרים את הבשר מכל צדדיו.מעבירים לתבנית צלייה ומכניסים לתנור ל- 30 דקות.
מוציאים מן התנור, מכסים ברדיד אלומיניום ומחכים 10 דקות.
להגשה:
מתבלים את הנתח ופורסים דק.מסדרים את הפרוסות ,בצלחת עם קונפי השום ומזלפים רוטב מעל.