קלפוטי עם תאנים ודבש

6 מנות

זמן ההכנה: 25 דקות

זמן אפיה: 40 דקות

מצרכים:

450 גר' תאנים חתוכים לרבעים

160 גר' דבש

60 גר' קמח

60 גר' חמאה ועוד 20 גר' לשימון התבנית

450 מ"ל חלב

3 ביצים

1/4 כפית קינמון

1 כף סוכר חום

1 קורט מלח

30 גר' חמאה מלוחה חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

משמנים תבנית ומפזרים מעל את הסוכר החום.

מקפיצים במחבת את רבעי התאנים עם החמאה והקינמון במשך כמה דקות. מקפיצים עד שהתאנים מתרכות אך עדיין שומרות על צורתן.  

בקערה מערבבים יחד את הביצים עם הדבש, מוסיפים את הקמח ואת המלח, מערבבים שוב עד קבלת מסה חלקה. מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את החלב. מערבבים עד קבלת מסה אחידה וללא גושים.

מסדרים את רבעי התאנים על תחתית התבנית, זולפים מעל את הבלילה. מעל מפזרים את חתיכות החמאה המלוחה.

אופים במשך ארבעים דקות.

מגישים כשהקלפוטי פושר.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 135
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן