6 מנות
זמן ההכנה: 25 דקות
זמן אפיה: 40 דקות
מצרכים:
450 גר' תאנים חתוכים לרבעים
160 גר' דבש
60 גר' קמח
60 גר' חמאה ועוד 20 גר' לשימון התבנית
450 מ"ל חלב
3 ביצים
1/4 כפית קינמון
1 כף סוכר חום
1 קורט מלח
30 גר' חמאה מלוחה חתוכה לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
משמנים תבנית ומפזרים מעל את הסוכר החום.
מקפיצים במחבת את רבעי התאנים עם החמאה והקינמון במשך כמה דקות. מקפיצים עד שהתאנים מתרכות אך עדיין שומרות על צורתן.
בקערה מערבבים יחד את הביצים עם הדבש, מוסיפים את הקמח ואת המלח, מערבבים שוב עד קבלת מסה חלקה. מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את החלב. מערבבים עד קבלת מסה אחידה וללא גושים.
מסדרים את רבעי התאנים על תחתית התבנית, זולפים מעל את הבלילה. מעל מפזרים את חתיכות החמאה המלוחה.
אופים במשך ארבעים דקות.
מגישים כשהקלפוטי פושר.