6 מנות
זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפיה: 35 דקות
מצרכים:
200 מ"ל שמנת
מקל וניל
100 מ"ל חלב
3 ביצים
50 גר' סוכר
70 גר' קמח
1 כף ליקר דובדבנים
1 צנצנת דובדבנים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות
יוצקים שמנת לסיר קטן, חוצים את מקל הוניל לאורכו, מגרדים את הגרעינים מעל השמנת ומוסיפים גם את המקל.
מחממים בעדינות כמה דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את החלב ומקררים.
מסננים ומסלקים את מקל הוניל.
טורפים את הביצים עם הסוכר והקמח לתערובת חלקה. מוסיפים את השמנת תוך כדי טריפה. מוסיפים את הליקר והדובדבנים. מערבבים היטב.
יוצקים לתבנית חסינת חום ואופים כ- 30-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב. מאבקים מעל באבקת סוכר ומגישים חמים.