4 מנות
תבנית פאי בינונית
זמן ההכנה: 45 דקות
זמן אפיה: 20 דקות
מצרכים:
לבצק הפריך:
200 גר' קמח
110 גר' חמאה
קורט מלח
1 כף שמן
2 כפות מים קרים
למלית:
250 גר' גבינה לבנה 9%
175 גר' חמאה
100 גר' גבינה צהובה מגוררת
1/2 חבילה עירית קצוצה
3 ביצים
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
לבצק:
בקערת המערבל שמים את הקמח, מוסיפים את השמן, המלח ואת החמאה חתוכה לקוביות קטנות. מערבלים בפולסים קצרים עד קבלת בצק חולי. מוסיפים את המים ומערבלים שוב עד קבלת בצק אחיד.
מהדקים את הבצק בתבנית המשומנת ודוקרים אותו. מניחים במקרר כ-1/2 שעה .
מחממים תנור לחום של 180 מעלות
למלית:
מפרידים בין החלמונים לחלבונים.
בקערה מערבבים יחד את החלמונים והגבינה הלבנה. מקציפים את החלבונים ומוסיפים לתערובת הגבינה תוך כדי קיפול. ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את העירית הקצוצה.
שופכים את התערובת על הבצק, מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ואת החמאה חתוכה לקוביות קטנות .
אופים כ – 20 דקות או עד שהקיש יציב וזהוב .
מוציאים מן התנור ומניחים עשר דקות עד ההגשה