4 מנות
זמן ההכנה : 15 דקות
זמן בישול: אם משתמשים בסיר לחץ מבשלים כשעה ורבע
ואם בסיר רגיל כשעתיים או שעד שהבשר רך .
מצרכים:
1 ק"ג בשר צלי לא פרוס
2 עצמות מוח
1 שומר חתוך ל -6
2 גזרים פרוס גס
2 ראשי סלרי חתוך ל -6
שורש פטרוזיליה פרוס גס
2 בצלים פרוסים
1 ראש שום חצוי לחצי
2 כפות שמן זית
1/2 ליטר ציר בקר
2 כוסות יין אדום יבש
1 בוקה גרני(קושרים יחד עלי סלרי, עלי דפנה ועלי טימין)
חופן גרעיני ערער
מלח גס ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
בסיר לחץ או סיר רגיל מחממים את השמן ומוסיפים את הבשר .
סוגרים אותו מכל צדדיו .מוסיפים את הבצל ומזהיבים אותו . לאחר שהבצל זהוב מוסיפים את הירקות , הבוקה גרני ואת עצמות מוח . שופכים מעל את ציר הבקר ואת היין .מתבלים במלח גס ופלפל גרוס ומכסים . אם משתמשים בסיר לחץ ,מבשלים כשעה ורבע ואם בסיר רגיל כשעתיים או עד שהבשר רך .לפני ההגשה פורסים את הבשר ומגישים אותו יחד עם העצמות ו הירקות .
ניתן להגיש את המנה עם פירה או עם אורז .
נ.ב ניתן להוסיף לקדרה גם בטטות חתוכות ,לפתות וכן חתיכות פרסה . הדבר משבח את הטעם .