המצרכים לבצק:
1 וחצי כוס קמח
1/4 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה
2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
1 כף שמנת חמוצה
חומרים למלית:
4 כפות שמן
350 גר' בצל פרוס דק
100 גר' עלי רוקט
1 כף פירורי לחם
50 גר' פרמזן מגורד
3 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
150 גר' גבינת רוקפור
אופן ההכנה:
שמים את הקמח,המלח,הפפריקה הפרמזן במעבד מזון.
מערבבים. מוסיפים את החמאה ומערבבים בפולסים קטנים. מוסיפים את השמנת ואת הביצה ומערבבים עד קבלת בצק אחיד וחלק.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומניחים בתבנית פאי(קוטר26)
דוקרים את השוליים. מהדקים על הבצק רדיד אלומיניום.
מכניסים למקרר חצי שעה .
מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את העלי רוקט. מערבבים ומצננים.
בינתיים אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך 15 דקות. אחרי אופים עוד 5 דקות בלי הרדיד האלומיניום.
מערבבים את פירורי הלחם עם הפרמזן ומפזרים על הבצק.
מפזרים מעל את הבצל עם הרוקט. מערבבים את הביצים, השמנת וגבינת הרוקפור לתערובת ויוצקים מעל. בעזרת מזלג מושכים כלפי מעלה את הבצל ועלי הרוקט.
אופים בתנור במשך40 דקות עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.
• טיפ – ניתן להכניס למלית טבעות זיתים שחורים לקישוט או לקשט איתם מעל.
בתאבון!