4 מנות
זמן ההכנה: 10 דקות
זמן בישול: 15 דקות
מצרכים:
1 ק"ג קישואים מזן זוקיני ירוק
5 כפות שמיר קצוץ
מלח ופלפל גרוס
50 גר' חמאה או תחליף חמאה
אופן ההכנה:
שוטפים את הקישואים ומורידים את הפיטם . פורסים לפרוסות עגולות .
מחממים בסיר כוס מים אחת יחד עם החמאה . כשהמים רותחים מוסיפים את הקישואים ומערבבים תוך כדי בישול . ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, (מערבבים ומכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה. מדי פעם מערבבים. אם יש צורך מוסיפים קצת מים).
כשתי דקות לפני תום הבישול מוסיפים את השמיר הקצוץ ומערבבים .