6 מנות
זמן ההכנה: 10 דקות
זמן בישול: 8 דקות
מצרכים:
6 נתחי סלמון טרי (במשקל 250 גר' כל אחד)
50 גר' חמאה
2 כפות שמן זית
לרוטב:
2 מיכלי שמנת לבישול
1 כף חרדל גרגירים
1 כף דבש
2 כפות מיץ תפוזים
מלח ופלפל לבן גרוס
מעט עירית קצוצה
גרידת תפוז
אופן ההכנה:
מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל לבן גרוס.
ממיסים במחבת את החמאה יחד עם שמן הזית. מטגנים את נתחי הדג ארבע דקות מכל צד עד הזהבה.
במקביל מכינים את הרוטב, מניחים בסיר חסין אש את כל חומרי הרוטב ומביאים
לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד קבלת רוטב סמיך.
טועמים ומשפכים את התיבול לפי הטעם.
להגשה: מניחים בצלחת הגשה את נתחי הדג. מעליהם את הרוטב ומעל מפזרים עירית
קצוצה וגרידת תפוז.