ל 6 סועדים
חומרים:
12 פטריות שמפיניון או פורטובלו גדולות
כוס פטרוזיליה קצוצה
8 בצל ירוק או בצלי שאלוט קצוצים דק
4 שיני שום כתושות
2 כוסות יין לבן יבש
2 כפות פירורי לחם
50 גר' חמאה
אופן ההכנה:
לנגב את הפטריות, להפריד בין הרגל והכובע. (מפרידים את הרגל על ידי סיבוב קל של הרגל)
בקערת מעבד מזון מניחים את הרגליים של הפטריות הקצוצות, הפטרוזיליה, הבצלים והשום. קוצצים עד שמקבלים מסה אחידה אבל לא מחית
במחבת גדולה שמים את היין עם החמאה ומביאים לרתיחה. מניחים את כובעי הפטריות כלפי מטה ולאחר כ 2 דקות להפוך אותם ולבשל עוד 2 דקות. להוציא אותם ולהניח אותם בתבנית אפיה.
במחבת מוסיפים את תערובת הפטריות ומבשלים כ 3-4 דקות תוך ערבוב . ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מוסיפים את פירורי הלחם ומבשלים עד שהתערובת יבשה.
מוציאים מן האש. לוקחים שתי כפיות וממלאים את הפטריות תוך יצירת גבעה יפה .
מחממים תנור לחום של 190 מעלות ומכניסים את התבנית ל15 דקות או שעד המילוי מזהיב .
*ניתן להוסיף לתערובת לפני המילוי גבינות שונות מגוררות.
בתיאבון!
פטריות שמפיניון או פורטובלו ממולאות
- לחצו לקריאת עוד מאמרים של >> כללי, סלטים, סלטים וירקות